Nieuws

Aanhangwagenverkoop op topniveau

1

Volgens cijfers van BOVAG en RDC werden afgelopen maand 2.924 nieuwe aanhangwagens geregistreerd en dat was 45 procent meer dan in maart 2020. Het aantal afgeleverde tweedehands aanhangers steeg met 42 procent tot 1.268. In beide gevallen betrof dit het hoogste verkoopniveau ooit voor de maand maart.

In het eerste kwartaal van 2021 werden in totaal 7.154 nieuwe aanhangwagens verkocht, oftewel ruim een kwart meer dan een jaar eerder en een verdubbeling ten opzichte van het eerste kwartaal in 2014. De aanhangwagenbedrijven leverden tot en met maart dit jaar 3.185 occasions af en dat was een vijfde meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Overigens betreffen deze cijfers de zwaardere aanhangwagens boven 750 kilogram die van een eigen kenteken zijn voorzien. Naast deze aantallen werd er nog een onbekend aantal lichtere aanhangwagens verkocht.

Voor wat betreft de nieuwe exemplaren werd een stijging van 45 procent in vergelijking met een jaar geleden gerealiseerd in de afzet van aanhangwagens voor het vervoer van bouwmaterieel. De verkoop van open aanhangwagens steeg 20 procent en die cijfers wijzen erop dat vooral aannemers, klusbedrijven en hoveniers investeren in nieuw materieel. Als gevolg van de coronamaatregelen, waardoor veel vakantieplannen in het water vallen en mensen aan huis gekluisterd zijn, geven veel huizenbezitters opdracht voor een verbouwing of tuinaanleg en -onderhoud. Daarnaast stuwt de lage rente op de hypotheekmarkt de vraag naar verbouwingen en renovaties. Ook op recreatief vlak is de invloed van de coronamatregelen merkbaar in de aanhangwagenverkoop. Zo werden er in het eerste kwartaal 57 procent meer nieuwe boottrailers en 6 procent meer nieuwe paardentrailers afgeleverd dan een jaar geleden. Zowel varen als paardrijden blijkt een populair tijdverdrijf in coronatijd. Voorts werd er een toename van 11 procent genoteerd in de afzet van aanhangwagens voor het vervoer van voertuigen, hetgeen verband houdt met de grote vraag naar tweedehands auto’s.

Bron: Bovag


1 reactie op “Aanhangwagenverkoop op topniveau

  1. mr.warsame schreef:

    ja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.