Nieuws

Aanhangwagenverkoop piekt als nooit tevoren

Tot en met juli dit jaar werden volgens BOVAG en RDC 16.823 nieuwe aanhangwagens geregistreerd. Dat is een toename van 21 procent in vergelijking met de eerste zeven maanden van 2020. Elke maand dit jaar werden meer dan 2.000 exemplaren op kenteken gezet en dat is een unicum.

Afgelopen juli bedroeg het aantal nieuwe aanhangwagens 2.309, oftewel een kleine twee procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Als gevolg van corona en door de lage rentestand wordt er volop geïnvesteerd in verbouwingen, renovaties, tuinaanleg en hobby’s, zoals watersport en paardrijden. Dat vertaalt zich in hogere verkoopcijfers voor paarden- en boottrailers en voor aanhangwagens die door aannemers, hoveniers en klusbedrijven worden gebruikt. Op 1 augustus jl. stonden er in Nederland 608.720 en dat zijn er bijna 25.000 meer dan in januari 2020, toen van corona nog geen sprake was. Op 1 januari 2015 werden er iets meer dan 500.000 aanhangers geteld.

De vakhandel leverde in de eerste zeven maanden van dit jaar een recordaantal van 7.070 tweedehands aanhangwagens af. Ten opzichte van dezelfde periode in 2020 is dat een stijging van 5 procent. In de eerste vier maanden van 2021 was er sprake van een forse toename, maar in mei, juni en juli daalde de afzet van occasions. Vorig jaar werden in die drie maanden 3.211 gebruikte exemplaren afgeleverd en dit jaar waren dat er 2.820, hoewel nog immer fors meer dan in voorgaande jaren. De particuliere handel in tweedehands aanhangers steeg dit jaar tot en met juli met ruim 3 procent tot 26.113 transacties. Ook bij de verkoop tussen consumenten onderling is sprake van een daling in de afgelopen drie maanden.

Foto + Video: Hapert


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.