Nieuws

Aantal EV-bestellers stijgt naar 18.541

De transitie van het bestelwagenpark naar nul-emissie zet goed door. Op 31 mei van dit jaar waren er in totaal 18.541 emissievrije bestelauto’s op de Nederlandse wegen te vinden. Dat blijkt uit cijfers van RVO.

In de eerste vijf maanden van dit jaar werden er 4704 nieuwe emissievrije bestelauto’s op de Nederlandse wegen gezet. Daarmee is nu 1,7 procent van de totale bestelautovloot een BEV, een PHEV of een FCEV. Het merendeel van de 18.541 EV-bestellers is een batterij-elektrische BEV (18.390). Het aandeel plug-in hybride bestelauto’s (PHEV) groeit lichtjes naar 137 stuks. Van de bestelauto op waterstof en brandstofcel (FCEV) zijn niet heel veel mensen gek: 14 stuks rijden er in Nederland rond, al moet ook gezegd worden dat het aanbod nog schraal is. Subsidie aanvragen op een elektrische bestelauto is voor 2023 nog altijd mogelijk.

Een aandeel van 1,7 procent op het totale bestelautowagenpark is natuurlijk (nog) niet veel. Het lijkt alsof de bestelautomarkt mijlenver achterloopt op de personenautomarkt, maar dat valt wel mee. Bij de personenauto’s is 6,8 procent van het totale wagenpark een BEV, FCEV of PHEV.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.