Nieuws

Aigline James (40) is per 1 juli 2019 de nieuwe Managing Director van PSA Nederland. James is sinds 2017 verantwoordelijk voor Citroën en DS Automobiles in Oostenrijk. Ze vestigt zich in het kantoor van PSA Nederland, in Amsterdam, waar ook de organisatie van Opel Nederland naartoe zal verhuizen in de loop van deze zomer. Het markeert de start van de nieuwe organisatie van PSA Nederland.

De Française Aigline James studeerde aan de HEC in Parijs en bekleedde sinds 2004 diverse functies binnen Groupe PS, in de eerste plaats – gedurende zes jaar – bij PSA Retail (sales- en aftersalesverantwoordelijkheid) en vervolgens voor een periode van vijf jaar als Project Manager bij Strategy Direction. Sinds 2017 geeft ze in Oostenrijk leiding aan Citroën en DS Automobiles.

Opel Nederland (nu nog gevestigd in Breda) voegt zich nog deze zomer bij Peugeot, Citroën en DS Automobiles in Amsterdam. Het is de volgende stap in de inrichting van een efficiënte landenorganisatie voor de vier merken van Groupe PSA. Op dit moment maken de Nederlandse importeurs nog deel uit van de PSA Benelux-organisatie. Na de samenvoeging is die organisatie getransformeerd tot PSA Nederland, waarbinnen de merken autonoom en vanuit hun eigen, specifieke merkidentiteit blijven opereren en er ‘back office’ verdere synergiën worden gecreëerd. Tevens zal vanuit deze nieuwe entiteit verdere invulling worden gegeven aan de concernstrategieën ‘Push to Pass’ en ‘PACE!’ De huidige managing directors van Opel, Peugeot, Citroën en DS Automobiles zullen in de nieuwe organisatie als Brand Directors aan James rapporteren.

Opel is sinds 1 augustus 2017 onderdeel van Groupe PSA. In 2018 registreerden de vier merken samen in Nederland meer dan 100.000 personen- en lichte bedrijfswagens. Dat resulteerde in een marktaandeel van 19,25 procent. In het segment van de lichte bedrijfswagens waren Peugeot, Citroën en Opel in 2018, met een gezamenlijk marktaandeel van 22,63 procent, op basis van groepsresultaat, zelfs marktleider in Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.