Nieuws

ALD op pole position voor overname SternLease

Stern Groep is in exclusieve onderhandeling met ALD Automotive Nederland over de verkoop van aandelen in SternLease. Tegelijkertijd wordt onderhandeld over een lange termijn strategische partnerovereenkomst inzake het aanbrengen van leasecontracten en de levering van contractgoederen en mobiliteitsdiensten door Stern.

Op 20 december 2018 presenteerde de directie van ALD tijdens de Capital Markets Day het strategisch plan Fast Forward Reloaded (2019 – 2021). Belangrijk onderdeel van dit plan vormt het aangaan van een strategische samenwerking met een leasepartner waaraan de leaseportefeuille wordt verkocht. Stern ziet grote voordelen van een intensieve samenwerking met een strategische partner in leasing die belang heeft bij een dealergroep met een aanzienlijk netwerk van vestigingen, veel toonaangevende merken en direct contact met een grote klantengroep.

Naast de mogelijke overname van SternLease, is ook een lange termijn partnerovereenkomst onderwerp van onderhandeling. Inzet van de onderhandeling is dat Dealergroep Stern via het eigen dealernetwerk leasecontracten aanbrengt bij ALD Automotive en dat Stern als voorkeurspartner van ALD Automotive kan rekenen op het leveren van auto’s en het onderhouden, repareren, herstellen en het inzetten daarvan voor vervangend vervoer.

Stern laat zich in dit traject bijstaan door ING Corporate Finance en Van Doorne als respectievelijk financieel en juridisch adviseur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.