Nieuws

Alle Volkswagens voortaan met roetfilter

Volkswagen Bedrijfswagens levert als eerste merk voortaan alle bedrijfsauto`s standaard met roetfilter. Deze wijziging in het productaanbod is volgens VW een unieke stap voorwaarts in het kader van duurzame en slimme transportoplossingen.

Het roetfilter waarmee alle Volkswagen Bedrijfswagens voortaan, zonder extra aanschafkosten, standaard worden geleverd is effectief om fijnstof (roetdeeltjes) uit de uitlaatgassen van dieselauto`s te filteren. Daarmee wordt volgens VW het milieu op een welkome manier ontlast. Niet voor niets worden dieselauto’s zonder roetfilter in toenemende mate uit stadscentra en drukke woongebieden geweerd. Voor ondernemers kan dit betekenen dat bepaalde locaties straks niet meer bereikbaar zijn, met alle gevolgen van dien. Volkswagen verwacht dat auto’s met roetfilter ook een hogere inruilwaarde hebben dan auto’s zonder roetfilter. Behalve de Crafter, die al sinds de introductie standaard een roetfilter heeft, worden nu dus ook de populaire Caddy en Transporter met roetfilter geleverd.
 

Volkswagen Bedrijfswagens heeft ook een overeenkomst gesloten met energiebedrijf Essent, voor het leveren van Groen Gas op de EcoFuel-aardgasmodellen van Volkswagen Bedrijfswagens. Met de komst van meer aardgastankstations worden EcoFuel-uitvoeringen steeds interessanter, vindt VW. Dat wordt nog eens versterkt door het feit dat de prijs voor Groen Gas zodanig in de aanschafprijs is verrekend, dat men de eerste 90.000 kilometer volledig CO2-neutraal rijdt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.