Nieuws

Alles klaar voor de IPUA-test in Griekenland

Na de succesvolle organisatie van de International Pick-up Tests in Kroatië in 2021, trekt de jurycaravandoostwaarts door Europa en naar Griekenland en de regio Athene voor de test van 2023.

De tweejaarlijkse competitie, onder auspiciën van de International Van of the Year jury en georganiseerd door Troxoi & TIR Magazine, wordt bijgewoond door alle topdeelnemers met vertegenwoordiging van Ford, Isuzu, Maxus, Toyota, Volkswagen en gastoptredens van Ford USA, Ram en Ineos.

Tijdens het driedaagse evenement, van 16 tot 18 oktober, worden testritten op de weg en in het terrein gemaakt en worden het brandstofverbruik en de afmetingen gemeten. Leden van de deelnemende jury van de International Van of the Year kijken uit naar de tests op de weg, die zullen plaatsvinden langs een van de mooiste kustlijnen en schilderachtige routes in Europa – de beroemde Atheense Rivièra. Deze zuidoostelijke kustlijn van het schiereiland Athene strekt zich uit over meer dan 60 km van Piraeus tot Kaap Sounio, waar de imposante Tempel van Poseidon staat.

De off-roadtests vinden plaats op veeleisend terrein in het Lavreotiki-gebied, dat door UNESCO is erkend: “Als een uitstekend voorbeeld van een technologisch en cultureel landschap. Het is een getuigenis van de uitgebreide mijnbouw- en metallurgische activiteiten (al vanaf 3200 v.Chr.) die de stadstaat Athene tot een dominante macht in de klassieke oudheid maakten. Lavrio werd een multicultureel industrieel centrum, het eerste in het moderne Griekenland en een van de grootste in het Middellandse Zeegebied.”

Vassilis Daramouskas, Senior Test Editor, Troxoi & TIR Magazine, kijkt er namens de organisatoren naar uit om medejuryleden te verwelkomen in Griekenland en te zien wat zijn geboorteland te bieden heeft en een zeer geschikt podium te bieden voor het evenement: “Inderdaad, we zullen collega’s en vertegenwoordigers van de fabrikanten die deelnemen aan de wedstrijd en ook de gasten met prototypes in de trials van harte welkom heten. De gelegenheid is een geweldige kans om het beste van de technologie in pick-ups van vandaag en morgen te zien en te analyseren, wat allemaal goed gerapporteerd en gepubliceerd zal worden door juryleden in hun tijdschriften en op het web gebaseerde mediakanalen”, aldus Daramouskas.

Het is de zesde editie van de tweejaarlijkse wedstrijd sinds de oprichting in 2009. Eerdere winnaars van deze prestigieuze titel zijn de VW Amarok (2), Ford Ranger (2), Nissan Navara en Toyota Hilux.

De bekendmaking en uitreiking van de International Pick-up Award 2024/25 zal plaatsvinden tijdens Solutrans 2023, op EurExpo, Lyon op 22 november aanstaande.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.