Nieuws

Arrival in zwaar weer

De veelbelovende start-up Arrival, dat al vele elektrische bestelbussen verkocht aan onder meer Amazon, verkeert in zwaar weer. Om aan haar doelen tegemoet te komen moet er fors gesneden worden in kosten en dat betekent onder meer dat de helft van het personeel ontslag krijgt.

Tegelijk benoemt Arrival Igor Torgov, voormalig EVP Digital van Arrival, tot CEO. De Raad van Bestuur heeft unaniem voor Igor gestemd om de geplande herstructurering van het bedrijf uit te voeren

Arrival heeft eerder aangekondigd dat het van plan is zijn middelen te heroriënteren op de ontwikkeling van zijn elektrische bezorgauto, waarvan het bedrijf momenteel verwacht dat de productie in Charlotte in 2024 zal starten, afhankelijk van het aantrekken van extra kapitaal.

Na een gedetailleerde evaluatie van zijn activiteiten en zijn markten kondigt Arrival nu onmiddellijke maatregelen aan om zijn bedrijfskosten verder te verlagen en de inzet van zijn huidige vermogen te optimaliseren. Dit omvat de beslissing om het wereldwijde personeelsbestand met ongeveer 50 procent te verminderen tot 800 werknemers. In combinatie met andere kostenbesparingen in onroerend goed en uitgaven van derden verwacht het bedrijf de lopende bedrijfskosten te halveren tot ongeveer 30 miljoen US dollar per kwartaal.

De eerste gecertificeerde en geregistreerde bestelwagens van Arrival worden momenteel in het Verenigd Koninkrijk op de openbare weg getest.

Igor Torgov, de nieuwe CEO van Arrival, verklaarde: “Het aanvaarden van deze belangrijke rol op een kritiek punt in de reis van Arrival is een belangrijke verantwoordelijkheid. Arrival heeft unieke technologieën ontwikkeld in een markt die een enorm groeipotentieel heeft en een sleutelrol kan spelen bij de aanpak van klimaatverandering. Om deze kansen te benutten, moeten we moeilijke beslissingen nemen en snel actie ondernemen. Na een gedetailleerde evaluatie van Arrival en de bredere EV-markt in de afgelopen twee maanden hebben het managementteam en de Raad van Bestuur beslissende maatregelen genomen om onze huidige middelen zo effectief mogelijk in te zetten en de efficiëntie van het bedrijf te optimaliseren. De acties ondersteunen onze reis om kampioen te worden in innovatieve producten en nieuwe, efficiëntere productiemethoden voor voertuigen, met name op de belangrijke Amerikaanse markt voor commerciële elektrische voertuigen. Wij zijn ons er terdege van bewust dat deze beslissingen, hoe noodzakelijk ook, een grote impact zullen hebben op een aanzienlijk aantal van onze collega’s. Wij zetten ons 100% in om onze werknemers tijdens dit moeilijke proces te ondersteunen.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.