Nieuws

Avis Budget maakt koppeling met Ford

Als onderdeel van haar missie om autoverhuur opnieuw uit te vinden, kondigt Avis Budget Group, een overeenkomst aan met Ford Commercial Solutions, om meer dan 14 000 Ford Motor Company-voertuigen te koppelen aan de Europese vloot van Avis Budget Group.

Connected cars stellen Avis-klanten in staat om hun hele huurervaring te beheren via de Avis-app, inclusief het type voertuig dat ze willen huren, upgraden en de duur van hun huur verlengen met hun telefoons. Zelfs het terugbrengen van een huurauto wordt geautomatiseerd via connected technology, waardoor klanten hun voertuigen kunnen inleveren via een simpele tik op de Avis-app.

Bovendien bieden deze connected Ford-voertuigen in real time waardevolle telemetriegegevens, inclusief kilometerstand, brandstofniveau en voertuigconditie-updates. Dit zorgt voor een snellere doorlooptijd voor klanten, omdat wagenparkbeheerders van Avis Budget Group de informatie die ze nodig hebben, sneller kunnen verwerken.

Ford Commercial Solutions zorgt voor een geïntegreerde telematicaoplossing die Avis Budget Group een vereenvoudigde en efficiënte manier biedt om voertuigen te verbinden, waardoor de kosten en complexiteit van de implementatie van aftermarket-oplossingen worden beperkt. Verwacht wordt dat eind 2019 meer dan 4 000 voertuigen in de Avis Budget Group-vloot “connected” zijn, en 10 000 tegen het einde van 2020.

“Na de recente aankondiging van meer dan 35.000 connected Ford-voertuigen in onze Amerikaanse vloot, getuigt deze uitbreiding van nog eens 14 000 connected voertuigen in Europa van de goeie relatie met Ford Commercial Solutions en het is een belangrijke mijlpaal in ons streven naar een wereldwijd volledig connected wagenpark”, aldus Valerie Chenivesse, Fleet Services Director – International, Avis Budget Group. “Connectiviteit stelt ons in staat om de efficiëntie als bedrijf te verhogen en een meer gestroomlijnde en op maat gemaakte ervaring voor onze klanten te bieden.”

“Het is geweldig om samen te werken met een organisatie die ons gemeenschappelijke doel deelt om de grenzen van connectiviteit en innovatie te verleggen terwijl we een nieuw tijdperk van mobiliteit betreden”, voegde Chenivesse toe.

Om zijn geïntegreerde telematicaoplossing te verbinden, gebruikt Ford Commercial Solutions de Transportation Mobility Cloud (TMC) van Autonomic, een open platform dat de informatiestroom van en naar de geïntegreerde modems van voertuigen veilig beheert. Door deze samenwerking profiteert Ford Data Services van de ingebouwde connectiviteit van Ford-voertuigen en worden gegevens rechtstreeks van voertuigen naar de TMC overgedragen zonder dat extra hardware, beheer of installatieonderbrekingen van derden nodig zijn. De gegevens worden vervolgens eenvoudig doorgestuurd naar het interne IT-systeem of de telematicadienst van de wagenparkeigenaar via het TMC – waardoor bedrijven eenvoudig toegang hebben tot waardevolle informatie die hun activiteiten en de algemene klantervaring kan verbeteren.

“Ford Data Services en de TMC maken het mogelijk om realtime connectiviteit in een vloot te leveren, waardoor nieuwe gegevensverzameling en inzichten mogelijk worden. Deze inzichten maken de dagelijkse activiteiten efficiënter voor onze partners en hun klanten”, zei Dave Phatak, directeur van Ford Commercial Solutions, Europa. “We kijken ernaar uit om samen te werken met Avis Budget Group, wiens toewijding aan een volledig verbonden vloot overeenkomt met die van ons, nu we 100 procent nieuwe voertuigconnectiviteit in Europa tegen het einde van 2020 zullen gaan leveren.”

Ford Commercial Solutions, een afdeling van Ford Smart Mobility LLC, wil vloten helpen hun operationele werkzaamheid te verbeteren door OEM-gegevens aan te bieden die door Ford-ingenieurs zijn gecontroleerd, zoals brandstofverbruik en waarschuwingen met betrekking op de algehele conditie van het voertuig.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.