Nieuws

Award voor Minorplanet Systems

Minorplanet Systems, leverancier van voertuigmanagementsysteem VMI, heeft hiervoor onlangs de Frost and Sullivan Award ontvangen. Het internationale onderzoek- en consultantbedrijf Frost and Sullivan laat naast marktaandeel ook elementen als investeren in onderzoek, strategische implicaties, en dergelijke meetellen in het toekennen van de award.

Alhoewel de prijs aan het Engelse moederbedrijf is uitgereikt, voelt het alsof Robert Weij, general manager Benelux, hem zelf in handen heeft. “ Klanten als Fugro in Nederland en Transport T.V.T. Vervoer in België maken al gebruik van VMI. Voor maandlasten die bij wijze van spreken vergelijkbaar zijn met de aanschaf van een GSM weten zij hun wagenpark rendabel te maken. De lichte-bedrijfswagenbranche groeit tot 2012 naar verwachting door met meer dan 32 procent. Ons open voertuigmanagementsysteem, dat wij met eigen onderzoekers en ontwikkelaars op maat kunnen leveren, zet ons stevig in de markt neer”, aldus Weij

De huidige economische crisis noodzaakt volgens Minorplanet onder meer de lichte-bedrijfswagenbranche tot efficiënt wagenparkbeheer, van kilometeradministratie tot rapportages. Dit vertaalt zich in vraag naar voertuigmanagement systemen. De Award, de groeimarkt en VMI is een goede combinatie, maar volgens Weij geen eindstation voor Minorplanet Systems. “De systemen worden continue doorontwikkeld. Enerzijds op de core business, te weten track and Trace en heldere managementrapportages en anderzijds op aanpalende aandachtsgebieden zoals integratie met back-office systemen en boardcomputers. Ontwikkelgebieden die buiten de core business vallen worden op basis van partnerships ingevuld. Voorbeelden hiervan zijn een samenwerking met Gemini Data Loggers (UK) Ltd op het gebied van temperatuurregistratie in de cold-chain keten en in Duitsland met de firma Kormack GmbH op het gebied van het dagelijks uitlezen van de digitale tachograaf en tijdregistratie.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.