Nieuws

BedrijfsautoRAI 2009 van de baan

De BedrijfsautoRAI 2009 gaat niet door. Truckfabrikant DAF besloot al eerder niet deel te nemen aan de BedrijfsautoRAI. Tijdens een bijeenkomst woensdag besloot een meerderheid van de truck- en bestelautofabrikanten het voorbeeld van DAF te volgen.

Woensdag heeft het tentoonstellingscomité van de BedrijfsautoRAI (bestaande uit branche vertegenwoordigers, RAI Vereniging en Amsterdam RAI) van gedachten gewisseld over de BedrijfsautoRAI annex The European Road Transport Show (TERTS). In deze bijeenkomst is gezamenlijk besloten dat TERTS, editie 2009, geen doorgang vindt. Het economische klimaat in de transportbranche vormt de belangrijkste reden voor deze beslissing. TERTS 2009 stond gepland van 29 oktober tot en met 5 november 2009 in Amsterdam RAI.

Organisator RAI heeft de exposanten nog een alternatief, goedkoper beursconcept voorgelegd maar dat bracht ook geen soelaas. Eind november zei DAF al over het wel dan niet deelnemen na te denken. “De internationale economische situatie dwingt ons ertoe kritisch te kijken naar beursdeelnames. DAF gaat niet naar Brussel en Birmingham, over deelname aan de BedrijfsautoRAI nemen we binnenkort een beslissing”, aldus een woordvoerder van DAF.

Overigens leggen de Nederlandse fabrikanten van speciale voertuigen en een aantal carrosseriebouwers zich niet zomaar neer bij het cancellen van de Bedrijfsauto RAI. Binnenkort hebben zijn binnen de RAI Vereniging overleg over een eventueel alternatief evenement.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.