Nieuws

Bestelautoverkopen lopen lekker door

Als het een beetje meezit komen de bestelautoverkopen dit jaar uit op rond de 85.000 stuks. Voor 2009 verwachten RAI en BOVAG 75.000 eenheden, nog altijd een mooi niveau. In de prognose is rekening gehouden met de huidige economische omstandigheden. Die zijn geanalyseerd door onderzoeksbureau Polk. De brancheorganisaties leverden onder meer informatie over het fiscale klimaat en het overheidsbeleid aan.
De verkopen vallen dus royaal hoger uit dan in 2007 toen er in totaal 81.000 werden verkocht. Dit jaar komt derhalve dicht in de buurt van het topjaar 2004. De nummers één tot en met drie zijn Volkswagen, Mercedes en Renault.
Ook de afzet van occasions groeit dit jaar. Met name de handel in bestelauto’s ouder dan 15 jaar floreert. Voor jonge occasions 2 tot 3 jaar is de animo aan het verminderen. Bij de occasionverkopen is Volkswagen is met stip de nummer één, op afstand gevolgd door Mercedes-Benz waarna de Franse en overige Duitse merken volgen. Japanse en Koreaanse merken spelen slechts een bescheiden rol in de bestelautomarkt.
 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.