Nieuws

Bio-Hybrid presenteert in Duitsland de nieuwste versie van haar elektrische, vierwielige en overdekte fiets. De Pick-up kan hetzelfde als de eerste gepresenteerde Duo personenfiets, maar heeft ook een slimme laadbak. Wie nu bestelt heeft een voordeel van 500 euro.

De overdekte pedelec kan handig zijn voor bedrijven in stedelijke omgeving die geen grote volumes te vervoeren hebben. De Bio-Hybrid kan afhankelijk van  het gekozen batterijpakket 50 of 100 km afleggen. Meetrappen is vereist, uiteindelijk is de Bio-Hybrid een mix van een fiets en een auto.  De elektrische vrachtfiets wordt geleverd met een draagbare batterij en een oplader en is uitgerust met functies als een LED-verlichtingssysteem, richtingaanwijzers, volledige vering, hydraulische schijfremmen, een 5-inch multi-touch display, 4G- en GPS-integratie, een USB-laadpoort en navigatie. De laadbak in de Pioneer Edition bestaat uit een opbouw met rails, een achterdeur en wandbekleding. 

De leveringen van de Pick-up starten in september 2021 op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Een aanbetaling van 490 euro verzekert een Bio-Hybrid Pick-upP die voor 11.390 euro (incl. BTW) wordt verkocht en maakt de koper tot pionier van een geheel nieuwe vorm van persoonlijke mobiliteit.

Bio-Hybrid plant een reeks accessoires voor de Pick-up om het voertuig aan te passen aan de behoeften van zijn gebruikers. Zo staan er bijvoorbeeld uitrustingsopties op stapel voor het veilig vervoeren van kinderen, hondenmanden en voedselbezorging.

De door Bio-Hybrid GmbH, een in Neurenberg gevestigde startup op het gebied van mobiliteit, ontwikkelde elektrische fiets met vier volledig geveerde wielen, een grote voorruit met ruitenwisser en een dak is net zo comfortabel als een kleine auto, maar net zo duurzaam en wendbaar als een klassieke e-bike, maar met aanzienlijk meer opbergruimte. Het bedrijf heeft de hightech elektrische fiets, die net als elke andere fiets zonder rijbewijs (in Duitsland) op fietspaden kan worden gebruikt, met veel technische knowhow van de grond af aan ontwikkeld. De Bio-Hybrid is ontworpen en ontwikkeld in Duitsland en moet voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen en gebruikers overtuigen van zijn voordelen als individueel, ruimtebesparend mobiliteitsalternatief boordevol slimme functies.

Naast de Duo personen- en de Pick-Up vrachtversie, staan de Work en Box modellen gepland voor 2021. Het Work cargo model is een robuuste versie van de Bio-Hybrid met speciale opbouw voor ambachtslieden en hoveniers en vele anderen die speciaal gereedschap en uitrusting willen vervoeren. Het Bio-Hybrid Box-model met gesloten box is een slimme oplossing voor koeriers-, expres- en pakketdiensten en anderen die de nadruk leggen op emissievrije leveringen.  Bio-Hybrid werkt aan een versie voor fooddelivery.

Het is nog niet bekend of de Bio-Hybrid naar Nederland komt. Het is ook niet bekend of een dergelijk voertuig hier goedgekeurd zou worden voor gebruik op de openbare weg.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.