Nieuws

Blue Current gaat EV-laders leveren in de Benelux

Mobiliteitsservice-aanbieder DKV werkt sinds begin van dit jaar samen met Blue Current, fabrikant van laadpunten voor elektrische auto’s. DKV vergroot met deze samenwerking het aanbod van laadpunten zowel thuis (@home) als op de werkplek (@work).

DKV breidt het aanbod van het plaatsen van de EV-laadpunten uit. De dienst was tot nu toe alleen in Duitsland beschikbaar, maar sinds kort ook in de Benelux. Doel van het bedrijf is: een totaaloplossing bieden om elektrisch rijden in heel Europa mogelijk te maken. De DKV-passen zijn geschikt voor elektrisch laden en andere diensten in inmiddels 23 landen.

De zakelijke laadpunten zijn beschikbaar voor nieuwe en bestaande klanten van DKV, waarbij de laadpunten geïnstalleerd worden bij werklocaties zoals kantoren, fabrieken of distributiecentra (het ‘@work’-pakket), maar ook bij werknemers thuis (@home). Daarnaast worden alle transacties voor het laden verrekend met klanten en werknemers voor de geladen stroom thuis.

Blue Current betrad in 2014 de markt voor elektrische laadpunten. Het bedrijf maakt de hardware en software voor AC-laadpunten tot 22 kilowatt. Blue Current’s laadpunten staan erom bekend discreet in elke omgeving te passen, hetgeen vooral thuis gewenst is. Ze bieden zelfs een ‘Hidden’ oplossing aan waarbij de techniek in de meterkast is weggewerkt en gebruikers eigenlijk alleen de stekker uit de muur zien komen.

BlueCurrent beschikt bovendien over unieke ‘Dynamic Smart Charging’ technologie, een innovatie die continu de beschikbare stroom monitort en de stroomafgifte daarop aanpast. Hierdoor voorkomt de software dat het stroomnet overbelast wordt op piekmomenten als er andere grote stroomverbruikers worden ingeschakeld.

Bas Bullens, sales manager e-mobility bij DKV: “Lead in Green is ons statement. We kijken constant naar hoe wij samen met klanten aan een duurzame toekomst kunnen werken. In 2020 waren maar liefst 20 procent van de verkochte nieuwe auto’s elektrisch. Onze klanten rijden óók steeds meer elektrisch en natuurlijk ondersteunen wij hen daarin op alle mogelijke manieren. Door Blue Current als leverancier te verwelkomen kunnen wij dat nog beter. Van het leveren en installeren van een laadpunt, tot het verzorgen van de laadpas en de volledige verrekening en ondersteuning: DKV levert een totaaloplossing voor elektrische mobiliteit.”

Arnoud Fontein, Directeur bij Blue Current: “We hechten enorme waarde aan de goede naam die DKV heeft in de markt. We denken dat onze gezamenlijke kennis van de e-Mobility markt enorm waardevol is. Naast het mogelijk maken van laden, helpen we bedrijven ook met het inrichten van laadpleinen om ook grotere wagenparken te voorzien van stroom. We maken elektrisch rijden met DKV voor iedereen mogelijk, en niet alleen in Nederland. Door DKV’s internationale ervaring is dit een innovatie die snel in alle Europese landen zichtbaar zal zijn.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.