Nieuws

Boze ex-werknemer sloopt 50 Mercedessen

Wie een nieuwe Mercedes-Benz V-Klasse heeft besteld, moet mogelijk wat langer wachten op aflevering. Een boze ex-werknemer van Mercedes-Benz heeft met een shovel meer dan 50 nieuwe bestelauto’s gesloopt bij de Mercedes-fabriek in het Spaanse Vitoria.

De 38-jarige man had bij zijn nieuwe werkgever een shovel gestolen en daarmee over een afstand van 21 kilometer naar de Mercedes-fabriek in Vitoria gereden. Daar vernielde hij een toegangspoort en hekken om toegang te krijgen tot een parkeerterrein waar nieuwe auto’s stonden geparkeerd. De man reed in op de voertuigen en beschadigde ze met opzet.

Nadat hij meer dan 50 Mercedessen beschadigd had, wilde hij met de shovel afgaan op de productielijn. Gealarmeerde beveiligers konden de man stoppen, maar niet nadat een van hen een waarschuwingsschot in de lucht loste.

De schade bedraagt volgens Mercedes-Benz tussen de twee en vijf miljoen euro. De wraakactie van de ex-werknemer kwam wel wat laat: hij was al sinds 2017 niet meer werkzaam bij Mercedes-Benz. Mogelijk zijn actuele plannen om het personeel in te krimpen voor de man de reden voor zijn actie geweest. De man is gearresteerd.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.