Nieuws

Bpost kiest voor Hankook

Hankook is verkozen als voorkeursmerk door de geselecteerde bandencentrales Profile en Eurotyre die de tender van Bpost hebben gewonnen. Bpost is aanbieder op het gebied van de logistiek van post, pakketten en e-commerce die actief is in Europa, Noord-Amerika en Azië. Het contract is met ingang van heden 2 jaar geldig. De voertuigen van Bpost worden voorzien van Hankook’s Vantra LT in de maat 195/60R16 en Laufenn I FIT, I FIT Van en X FIT Van, het tweede merk van Hankook.     

Meer dan de helft van de behoefte aan banden voor Bpost zullen door Hankook worden geleverd. Dit is geraamd op meer dan 30.000 banden voor ongeveer 11.000 voertuigen op de Belgische wegen. Het grootste deel zullen Hankook-banden zijn, maar ook zal een groot deel van de geleverde banden bestaan uit banden van het tweede merk van Hankook, Laufenn.

Hielke van der Scheer, directeur sales Benelux, over de nieuwe samenwerking: ‘“De keuze van de bandenspecialisten Profile en Eurotyre om, voor Bpost, Hankook banden in te zetten, is een keuze in producten met hoogwaardige en innovatieve technologie. De duurzaam geproduceerde premium banden van Hankook zullen een bijdrage leveren om de totale exploitatiekosten van Bpost te verlagen.”

De contractperiode voor de bandenlevering is 2 jaar met de mogelijkheid van uitbreiding tot maximaal 6 jaar. Hankook zal deVantra LT leveren, die bekend staat als een energie-efficiënte, veilige en uiterst duurzame band in de maat 195/60R16. Van de Laufenn banden zal het drie series leveren: I FIT, I FIT Van en X Fit Van. De I FIT levert chauffeurs comfortabele en competente rijprestaties op nat wegdek en sneeuw. Deze band heeft in 2017 de red dot design award gewonnen. De band wordt geleverd in de maat 195/65R15. De I FIT Van, speciaal geschikt voor het Van-segment, wordt geleverd in de maat 195/60R16. De laatste band zal de XFIT Van zijn, in de maten 215/60R16 en 215/65R16. Deze band biedt uitzonderlijk rij- en remgedrag voor een optimale rijervaring op asfalt gecombineerd met lange levensduur en zuinig brandstofgebruik.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.