Nieuws

Bridgestone, wereldwijd leider in banden en oplossingen voor duurzame mobiliteit, en Bia, leverancier van een platform voor het voorspellen, monitoren en optimaliseren van het opladen van elektrische voertuigen (EV), hebben hun krachten gebundeld en gaan een partnership aan om de elektrificatie van wagenparken te bevorderen en te optimaliseren.

De investering van Bridgestone Mobility Solutions in Bia sluit aan bij de strategie van het bedrijf om toonaangevend te zijn op het gebied van duurzame mobiliteitsoplossingen. Deze samenwerking zal ten goede komen aan wagenparken met elektrische voertuigen, door innovatieve en snelle slimme laadoplossingen te bieden, variërend van het optimaliseren van laadprocessen tot het verminderen van kosten, het besparen van piekbelastingen, het beheren van de gezondheid van batterijen en het leveren van flexibel laden dat goedkoper en duurzamer is.

Candace Saffery Neufeld, CEO en oprichter van Bia: “Bridgestone Mobility Solutions en Bia gaan samenwerken en maken gebruik van vlootgegevens om het opladen van EV’s te optimaliseren voor groene en laaggeprijsde ladingen, soepele ladingen en een lage batterijdegradatie. Zo kunnen we ervoor zorgen dat het opladen schoner en goedkoper is, en beschikbaar wanneer dat nodig is.”

Jan-Maarten de Vries, CEO Bridgestone Mobility Solutions: ‘Wij geloven sterk in de elektrificatie van wagenparken. Onze Webfleet EV-oplossing voor fleet management helpt bedrijven al bij elke stap van het elektrificatieproces: van het plannen van de overstap en het inzetten van EV’s tot het monitoren van het gebruik ervan, het terugdringen van de gebruikskosten en alles wat verder nodig is om optimaal te profiteren van de overstap op elektriciteit. Dit partnership met Bia ondersteunt onze ambities om de elektrificatie van het wagenpark te bevorderen en tegelijkertijd gebruik te maken van gegevensanalyse om flexibiliteit en optimalisatie van het wagenparkbeheer mogelijk te maken. We zijn verheugd dat we de volgende stappen zetten in deze opkomende markt voor slim laden en helpen het volledige potentieel van e-mobiliteit te ontsluiten voor een succesvolle schone energietransitie.”

Het Bia-partnership sluit aan bij de Bridgestone E8 Commitment die de spil is in het aansturen van het beheer van wagenparken en tegelijkertijd het vertrouwen van toekomstige generaties verdient. De Bridgestone E8 Commitment bestaat uit acht Bridgestone-achtige waarden die beginnen met de letter ‘E’ (Energy, Ecology, Efficiency, Extension, Economy, Emotion, Ease en Empowerment) die Bridgestone samen met werknemers, de maatschappij, partners en klanten wil creëren om een duurzame samenleving te realiseren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.