Nieuws

Bridgestone introduceert nieuwe Duravis Van band

Bridgestone lanceert de Duravis Van-band. Deze nieuwe premium zomerband voor lichte bedrijfsvoertuigen (LCV) levert maximale efficiëntie tijdens dagelijkse gebruik. Dit leidt tot minder stilstand en een lagere total cost of ownership, zowel bij gebruik voor lokaal transport als bij last mile delivery. Daardoor is het de ideale band voor professionals die hun bandenbeheer willen optimaliseren en tegelijkertijd prioriteit willen geven aan veiligheid en betrouwbaarheid.

De band is ook geschikt voor elektrische voertuigen. Hij is ontwikkeld om aan de eisen van de klant te voldoen en bedrijfsefficiëntie te verhogen. Volgens het onafhankelijke TÜV SÜD biedt de nieuwe Bridgestone Duravis Van-band in zijn klasse zowel de beste kilometrage voor een langere levensduur als de beste remprestaties op droog en nat wegdek. De band behaalt ook de hoogste EU-waardering voor grip op nat wegdek. Bestuurders die in uitdagende natte weersomstandigheden moeten rijden kunnen daardoor veiliger van a naar b.

In vergelijking met zijn voorganger, de Duravis R660, biedt de Bridgestone Duravis Van een verbetering van 21 procent in rolweerstand, waardoor hij voor de meeste maten een EU B-label voor rolweerstand behaalt. Dit betekent een grotere brandstof-/energie-efficiëntie, wat zich vertaalt in grotere brandstofbesparingen of een groter batterijbereik.

De nieuwe Bridgestone Duravis Van is het resultaat van vele baanbrekende innovaties. Zo is hier de innovatieve en duurzame ENLITEN-technologie toegepast. Daardoor levert de band de beste prestaties in zijn klasse en tegelijkertijd zijn er heel wat duurzaamheidsvoordelen op te sommen, dankzij de beste kilometrage in zijn klasse en de betere brandstof-/energie-efficiëntie.

De Bridgestone Duravis Van presenteert verschillende innovaties, waaronder een nieuw symmetrisch loopvlakpatroon, optimalisering van de holle ruimte en een nieuw lamellenontwerp. Door een verbeterde contacttechnologie scherpen ze de prestaties van de band nog verder aan. Innovatie verbetert ook de controle over de chemische reacties, waardoor het versterkingsmechanisme en de rolweerstand in evenwicht zijn.

De nieuwe Bridgestone Duravis Van is geschikt voor zowel klassieke verbrandingsmotoren als elektrische voertuigen (EV) en helpt hun prestaties te optimaliseren. Speciaal voor EV-rijders biedt de hogere slijtagetolerantie van de band een oplossing voor het hogere gewicht en het hogere koppel van EV’s, terwijl de lage rolweerstand de levensduur van de batterij spaart. Vergeleken met zijn voorganger is de Bridgestone Duravis Van-band ook stiller, wat bijdraagt tot het comfort van de EV-bestuurder, omdat de motoren van EV’s vrijwel geruisloos zijn: een reductie van 2db3 in passeergeluid levert een EU A-label op.

Steven De Bock, Vice President Consumer Replacement and OE bij Bridgestone EMIA, zegt: “Vloten worden tegenwoordig geconfronteerd met verschillende grote uitdagingen. Ze moeten hun total cost of ownership verlagen, hun activiteiten optimaliseren, de CO2-uitstoot verminderen en logistieke uitdagingen van het last-mile leveringsmodel overwinnen. De nieuwe Bridgestone Duravis Van-band is het antwoord op al deze uitdagingen – hij biedt een reeks voordelen voor zowel klassieke als elektrische voertuigen, levert duurzaamheidsvoordelen op, verlaagt de total cost of ownership en verbindt transport van zware ladingen naadloos met levering tot op de laatste kilometers. Het is de band die ervoor zorgt dat bedrijven klaar zijn om te presteren.”

Als bedrijf dat duurzame oplossingen biedt, stuurt Bridgestone haar R&D-proces voortdurend bij om efficiënter en duurzamer te worden. De Bridgestone Duravis Van is ontwikkeld met behulp van Bridgestone’s baanbrekende Virtual Tyre Development-technologie. Hiermee wordt een digitale versie van de nieuwe band gecreëerd en getest, zodat Bridgestone kan voorspellen hoe deze onder verschillende omstandigheden zal presteren. Pas daarna start men met het bouwen van fysieke prototypes. In de ontwikkelingsfase leidde deze duurzame aanpak tot een besparing van 38 procent op grondstoffen en CO2-uitstoot, terwijl er 20.000 kilometer en 4,2 ton CO2 bespaard werd op tests in de buitenlucht.

Dergelijke innovaties zijn allemaal onderdeel van Bridgestone’s visie om klant- en maatschappelijke waarde te bieden met duurzame oplossingen. De kern hiervan is de Bridgestone E8 Commitment – de brede, wereldwijde bedrijfsverbintenis die duidelijk omschrijft welke waarde het bedrijf belooft te leveren aan de maatschappij, klanten en toekomstige generaties in acht aandachtsgebieden. De Bridgestone Duravis Van belichaamt met name het volgende: Energie, Efficiëntie, Ecologie, Gemak en Economie.

De Bridgestone Duravis Van-band is ontwikkeld in het Europese R&D-centrum en zal vanaf januari 2023 verkrijgbaar zijn in 26 maten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.