Nieuws

Cargoroo heeft tien miljoen euro opgehaald bij investeerders. Door het sluiten van een nieuwe financieringsronde breidt Cargoroo haar leidende positie op het gebied van e- deelbakfietsen in Europa uit. Zo worden nog meer (bestel)autoritten vervangen door een rit met de e-bakfiets en worden steden leefbaarder, gezonder en veiliger.

Het opgehaalde kapitaal maakt verdere groei mogelijk voor de specialist in de elektrische deelbakfietsen. De uitbreiding van het deelconcept in Europa wordt met de investering versneld. Volgend jaar doet Cargoroo haar intrede in meer Duitse steden. Daarnaast wordt het concept in Frankrijk in de stad Lyon gelanceerd. In de Europese steden die al bekend zijn met het deelconcept, zoals Antwerpen en Berlijn, groeit de aanwezigheid van Cargoroo. Het aantal bakfietsen wordt daar aanzienlijk verhoogd.

In Nederland, waar het deelconcept kortgeleden in Eindhoven is gelanceerd, komt de elektrische deelbakfiets in meer buurten en steden beschikbaar. Daarnaast wordt in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Nijmegen en Arnhem het aantal deelbakfietsen verder uitgebreid. Verder gaat Cargoroo nieuw talent aantrekken om samen nog meer klanten de voordelen van de e–deelbakfiets te laten ervaren.

“Met deze investering kunnen we samen met het Team een grote volgende stap maken in onze missie: het leefbaarder, gezonder en veiliger maken van steden”, aldus CEO Erik de Winter. “Naast kapitaal brengen de investeerders ervaring en kennis met zich mee op het gebied van de deeleconomie, de publieke sector en mobiliteit. Daarbij liggen we volledig op één lijn in onze visie en waarden.”

Investeerders met een gezamenlijke doelstelling

The Sharing Group en Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) sluiten zich aan bij de bestaande investeerder Fairtree Elevant Ventures. Gezamenlijk investeren zij met leasemaatschappijen tien miljoen euro.

The Sharing Group is een snelgroeiende familie van techbedrijven voor ‘Good Sharing’ concepten. Joost van Rooij, CMO The Sharing Group: “Op het gebied van deelmobiliteit is MyWheels het bekendste merk in onze portfolio. De investering in Cargoroo sluit hier naadloos op aan; beide concepten dragen bij aan minder auto’s in de straat en meer leefbaarheid.”   

PDENH investeert als publiekfonds in Noord-Hollandse bedrijven en initiatieven die bijdragen aan de energietransitie, circulaire economie en duurzame mobiliteit in de regio. Joost de Waard, Investment Manager PDENH: “De deelbakfiets is een serieus alternatief voor het autogebruik in de dichtbevolkte Europese binnensteden en wij geloven dat Cargoroo als marktleider in staat is om dit concept op grote schaal uit te rollen. En behalve minder CO2, dragen de gele bakfietsen ook bij aan een gezondere levensstijl van de gebruiker!” 

David Evans, Managing Director van Fairtree Elevant Ventures, Cargoroo’s eerste investeerder, zegt over de nieuwe investeringsronde: “Cargoroo heeft consequent aanzienlijke prestaties laten zien op het gebied van e-deelbakfietsen. Het bedrijf is sinds de oprichting jaar na jaar snel gegroeid en kijkt nu verder naar schaalvergroting in Duitsland en Frankrijk. Het succes van deze nieuwe investeringsronde is een bewijs van ons geloof in het bedrijf. Cargoroo’s sterke focus op meer mobiliteit, gezondere steden en een betere levensstijl sluit aan bij onze bredere portefeuille van bedrijven die actief zijn in de duurzaamheidssector. De Sharing Group en het ParticipatiefondsDuurzame Economie Noord-Holland (PDENH) sluiten zich bij ons aan in deze financieringsronde, met wie we beiden graag samenwerken nu Cargoroo zich verder uitbreidt in Europa.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.