Nieuws

Cenntro investeert in Antric

Cenntro Electric Group Limited, technologiebedrijf voor elektrische bedrijfsvoertuigen, heeft eind juli een intentieverklaring ondertekend voor een strategische investering in de e-bakfietsspecialist Antric uit het Duitse Bochum. De investering van 2,5 miljoen euro bestaat uit circa 1,25 miljoen euro in contanten en hetzelfde bedrag in de vorm van een converteerbare lening. Daarmee krijgt Cenntro een belang van 25 procent in de cargobike-ontwikkelaar. De post-money waardering bedraagt 10 miljoen euro.

Antric is een spin-off van de universiteit van Bochum. De startup onder leiding van Moritz Heibrock en Eric Diederich heeft de ‘Antric One’ ontwikkeld, een e-bakfiets met vier wielen. Hij is al succesvol getest in Europa. De Antric One is speciaal afgestemd op bezorgdiensten en het transport van stukgoed. Hij heeft een innovatief trolleysysteem in combinatie met een lage laadruimte. Hierdoor kan men hem eenvoudig beladen en vlot integreren in bestaande logistieke processen. Hij heeft 2,3 kubieke meter laadvolume en tot 300 kg laadvermogen. Door de combinatie van het unieke laadsysteem, het full-suspension vierwielig chassis en de innovatieve textielcarrosserie voldoet de Antric One optimaal aan de eisen van stadslogistiek. Qua robuustheid en ergonomie is hij superieur aan andere bakfietsen. Hij is bovendien onderhoudsarm.

Cenntro gaat de ‘Antric One’ in zijn fabriek in Herne produceren en wereldwijd op de markt brengen. In deze fabriek wordt nu al het elektrische transportvoertuig ‘Cenntro Metro’ geproduceerd.

Cenntro Metro

“Wij geloven dat er niet één oplossing voor elektrisch vervoer is die alle manieren om goederen en diensten te leveren en distribueren kan ondersteunen”, aldus Peter Wang, voorzitter en CEO van Cenntro Electric Group. “Het ontwerp en de mobiliteit van de ‘Antric One’ vormen een unieke aanvulling op de Cenntro-lijn van elektrische bedrijfsvoertuigen. Deze cargobike biedt een innovatieve vorm van e-transport die geschikt is voor uiteenlopende toepassingen. We kijken ernaar uit om de e-bakfiets de komende maanden en in nauwe samenwerking met het Antric-team verder op de markt te brengen in Noord-Amerika, Europa en Azië.”

Eric Diederich, CEO en oprichter van Antric: “Samen met Cenntro kunnen we steden over de hele wereld ondersteunen in hun ecologische transitie door middel van geavanceerde en efficiënte mobiliteitsoplossingen. Deze samenwerking is de logische volgende stap en zal ons voorzien van extra kapitaal, uitgebreide verkoop- en marketingmogelijkheden en de ontsluiting van nieuwe geografische regio’s voor de ‘Antric One’.”

Moritz Heibrock, CTO en oprichter van Antric: “Cenntro is voor ons de ideale partner. Wij kunnen het productie- en wereldwijde verkoopbereik van Cenntro benutten en ons concentreren op onze kerncompetentie op het gebied van voertuigontwikkeling.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.