Nieuws

ChargePoint gaat innovatieve smart charging leveren aan het wagenpark van online supermarkt Picnic, dat meer dan 1500 elektrische lichte bedrijfsvoertuigen omvat.

Picnic is een leidende online supermarkt en is actief in 200 steden in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Het bedrijf beschikt over het grootste elektrische wagenpark voor boodschappenbezorging in Europa, dat bestaat uit meer dan 2.300 eigen elektrische voertuigen. Picnic zal het ChargePoint-softwareplatform gebruiken om zijn EV-wagenpark te beheren en op te laden.

Dankzij de deal kan Picnic gebruikmaken van de geavanceerde software-oplossingen van ChargePoint, waaronder slim laden en actieradiusvoorspellingen. Dit helpt om de planning van bezorgingen te stroomlijnen en het beheer van meerdere samenwerkende systemen te versimpelen.

De ChargePoint-software geeft managers van Picnic volledige operationele zichtbaarheid in het gebruik van het wagenpark en zo kritieke problemen voor te blijven. Hierdoor kunnen wagenparkbeheerders de actieradius van hun voertuigen vergroten, storingen voorkomen en kosten besparen.

Picnic-voertuigen laden op via gewone stekkers. ChargePoint-technologie wordt gebruikt om de schakelaars in bestelwagens aan te passen, zodat deze op afstand kunnen worden in- en uitgeschakeld. Hierdoor wordt de laadervaring vergelijkbaar met die van OCPP-laders.

“Wij zijn voortdurend op zoek naar verbeteringen van onze voertuigen. Slim laden is een belangrijk onderdeel van onze inspanningen om de duurzaamheid van ons wagenpark verder te verbeteren”, aldus Joris Wolters, bedrijfsanalist en voertuigenexpert bij Picnic.

“De uitrol van slimme laadoplossingen met een marktleider als Picnic is een belangrijke stap in onze missie om wagenparken over heel Europa verder te elektrificeren”, zegt Rich Mohr, Vice President Fleet bij ChargePoint. “We zijn verheugd om samen te werken met een gelijkgestemde technologische innovator in Nederland en samen wagenparken te moderniseren.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.