Nieuws

ChargePoint neemt ViriCiti over

ChargePoint, het oplaadnetwerk voor elektrische voertuigen (EV) in Noord-Amerika en Europa, kondigt de overname aan van ViriCiti, aanbieder van elektrificatie-oplossingen voor eBus- en commerciële wagenparken. Het totale overnamebedrag is bij het sluiten van de deal vastgesteld op 75 miljoen euro, onder voorbehoud van aanpassingen. Het team, de klantaccounts en de technologie van ViriCiti worden onderdeel van de activiteiten van ChargePoint. Samen met de op handen zijnde overname van de Europese leverancier van e-mobiliteitstechnologie has-to-be, bevestigt deze transactie de groeiplannen van het bedrijf in Noord-Amerika en Europa.

ChargePoint breidt met deze overname zijn portfolio uit van oplossingen voor het opladen van voertuigen met software, hardware en diensten. De integratie van het dienstenaanbod van ViriCiti helpt wagenparken hun elektrische activiteiten te optimaliseren, met onder andere batterijbeheer, laadstationbewaking, telematica voor OEM’s van voertuigen, voertuigonderhoud en gegevens over voertuigactiviteiten. De gecombineerde oplossing omvat het vooraf bepalen van de optimale routes om te elektrificeren, monitoring en rapportage voor een hoge uptime, laadoptimalisatie om operationele gereedheid te garanderen tegen de laagste kosten en geïntegreerd voertuig- en laadstationbeheer om een soepele werking te garanderen. Door het gebruik van de bestaande systemen kan ChargePoint de meest complete verzameling oplossingen leveren voor beheerders van elektrische wagenparken, vanaf de eerste aanleg van de infrastructuur tot aan optimalisatie en groei.

“De toekomst van wagenparken is elektrisch en laadoplossingen die zijn geïntegreerd in de vele bedrijfssystemen in huidige depots is essentieel voor succesvolle elektrificatie”, zegt Pasquale Romano, President en CEO van ChargePoint. “Door de mogelijkheden in voertuigbeheer van ViriCiti toe te voegen aan ons wagenparkportfolio kan ChargePoint meer functionaliteiten bieden aan eBus- en commerciële wagenparkbeheerders, en blijven we ook nog beschikbaar voor integratie met andere, bestaande voertuigbeheer-providers. Nu wagenparken van alle soorten in Noord-Amerika en Europa blijven elektrificeren, benadrukt deze gecombineerde oplossing het belang van software voor EV-oplaadsystemen en biedt het een operationele inzetbaarheid tegen lage kosten.”

ViriCiti is opgericht in 2012 en heeft op dit moment meer dan 50 medewerkers in Nederland en de VS, die ongeveer 150 wagenparkbeheerders ondersteunen met 2500 genetwerkte poorten en 3500 verbonden voertuigen in beheer. Klanten van ViriCiti zijn onder andere Arriva, Berliner Verkehrsbetriebe, Chicago Transit Authority, Gillig, Keolis, King County Metro, Metropolitan Transit Authority (New York), PicNic, San Francisco Municipal Transportation Authority en Toronto Transit Commission.

Freek Dielissen, CEO van ViriCiti: “De afgelopen negen jaar was het onze missie om wagenparkbeheerders te helpen hun elektrische activiteiten te beheren. Vandaag de dag bevindt emissievrij transport zich op een kantelpunt en we zijn verheugd om ons aan te sluiten bij ChargePoint, ons complementaire aanbod te integreren en deze middelen aan te wenden om de elektrificatie van wagenparken in een sneller tempo in heel Noord-Amerika en Europa mogelijk te maken.”

Dr. Jose Serras Pereira, Director of the Advisory, Mobility Group bij Frost & Sullivan bevestigt: “De behoefte aan efficiënte softwaretools voor het verzamelen, analyseren en aanbevelen van voertuigtypen, oplaadhardware, energievereisten op locatie en andere operationele strategieën is nog nooit zo groot geweest. Software, analyse en advies zullen naar verwachting belangrijke portfoliocomponenten zijn voor elke speler in de industrie die een holistisch aanbod van elektrificatiediensten in een B2B-setting wil aanbieden en de elektrificatie van wagenparken in het volgende decennium wil helpen versnellen. Met deze overname en hun onlangs aangekondigde portfolio van wereldwijde wagenparkoplossingen, die al een schaalbaar EV-laadplatform met hardware, installatie en wagenparkbeheerdiensten omvat, is ChargePoint nu goed gepositioneerd om wagenparkbeheerders, groot en klein, een volledige reeks tools te bieden die nodig zijn om te beginnen met het plannen en uitvoeren van hun elektrificatie trajecten.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.