Nieuws

Conti biedt slooppremie voor banden

Continental biedt vanaf vandaag, 11 mei, een slooppremie voor banden. Bestelautobezitters kunnen een restitutie van 20 euro ontvangen wanneer ze hun vier versleten banden tussen 11 mei en 30 juni 2009 omruilen tegen een nieuwe set banden van het merk Continental.

“Met de slooppremie willen we versleten banden van de straat halen en daarmee de verkeersveiligheid nog meer verhoge.”, licht Ton Coppus van Continental Banden Groep toe. “Bij een profieldiepte van 1,6 mm (het wettelijk minimum) in plaats van de 8 mm van een nieuwe band is de remweg op een natte weg maar liefst 45 procent langer, wat overeenkomt met meer dan vier wagenlengtes”, verklaart hij. Dit heeft Continental ertoe bewogen om de “slooppremie” op te starten. Het is zeer belangrijk zo veel mogelijk automobilisten te bereiken. Met deze premie hoopt Continental diegenen te bereiken die anders nog niet zouden overwegen hun versleten banden in te ruilen voor veilige nieuwe exemplaren.

De actie werkt zeer eenvoudig. Deelnemers aan de actie kunnen op www.rodekaart.com zien welke dealeradressen meedoen aan de actie. Daar kunnen zij vier nieuwe Continental bandenaanschaffen en monteren en de onveilige banden inleveren. Op de website is ook een sloopformulier te downloaden. De automobilist vult bij de bandenwissel dit formulier in, laat het voorzien van een dealerstempel en stuurt het op. Na enkele dagen wordt de slooppremie door Continental dan op de bankrekening gestort.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.