Nieuws

Afgelopen week tekende Cornelissen@Home, onderdeel van de Cornelissen Groep, een raamovereenkomst met Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Wensink voor de levering van een groot aantal Sprinters.

In 2021 en 2022 worden doorlopend nieuwe Sprinter 311 CDI ChassisCabines aan de vloot van Cornelissen@Home toegevoegd. Met de Mercedes-Benz Sprinters gaat deze nieuwe business unit van Cornelissen Groep in Nederland en België levensmiddelen en zorgartikelen aan huis bezorgen. In overleg met Wensink werd gekozen voor de 84 kW (114 pk) voorwielaangedreven variant met veel veiligheids- en comfortopties. Zo worden alle Sprinters geleverd met de 9G-TRONIC automaat, airconditioning, cruisecontrol, comfortbestuurdersstoel en Zijwindassistent. Smartbox verzorgt de opbouw op het chassis van de Sprinters. Het bedrijf uit Goes is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van lichtgewicht laadbakken en heeft voor Cornelissen@Home een laadbak op maat ontworpen. Door de combinatie van een lichte laadbak met slagvaste wanden kunnen kras- en laadschades worden voorkomen en worden de toch al lage brandstofverbruik en CO2-uitstoot van de Sprinter tot een minimum beperkt.

Er wordt al jaren constructief samengewerkt tussen Cornelissen Groep, Mercedes-Benz Vans Nederland en Wensink Automotive. Dit vormde de basis voor een nieuwe raamovereenkomst die de partijen de komende twee jaar met elkaar verbindt. Cornelissen Groep gaf de voorkeur aan de Sprinter vanwege de kwaliteit, rijke standaarduitrusting, opbouwvriendelijkheid en veiligheid. Mark van der Drift, CEO Cornelissen Groep: “De uitstraling en total cost of ownership van deze bestelwagens is dik in orde. Daar komt bij dat Wensink ons de komende jaren over de hele looptijd van de Sprinters ondersteunt met het periodieke onderhoud en incidentele servicewerkzaamheden. Daarmee gaat de samenwerking nog een stuk verder dan de twee jaar die we in de raamovereenkomst hebben opgenomen.”

De nieuwe business unit van Cornelissen Groep is sinds eind vorig jaar actief in Nederland. Dagelijks worden de bezorgauto’s door het land gestuurd om klanten van Albert Heijn aan huis te voorzien van levensmiddelen. Door slimme technologie, communicatie over de aflevering met de mensen thuis, een uitgekiend procesmodel en het enthousiasme van medewerkers en partners als Wensink, worden de boodschappen met een hoge klantwaardering thuisbezorgd. Deze nieuwe activiteit past goed in de strategie van Cornelissen Groep. De toonaangevende logistieke dienstverlener speelt in binnen- en buitenland in op tijdgedreven operaties en het ontzorgen van klanten. Naast het transport verzorgt Cornelissen Groep pallets, warehousing en geconditioneerde oplossingen voor retail en farma.

V.l.n.r. Mark van der Drift (CEO Cornelissen Groep), Peter Mol (eigenaar Smartbox), Marco Boere (Business Directeur Wensink Trucks, Truck & Trailer en Bus), Henk Cornelissen (DGA Cornelissen Groep), Darko van Pijkeren (Senior verkoper bedrijfswagens Wensink) en Marco Pikkemaat (Fleet management Cornelissen Groep)

Cornelissen@Home stapt met deze order over van Volkswagen Bedrijfswagens naar Mercedes-Benz voor de thuisleveringen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.