Nieuws

Daimler heet vanaf nu Mercedes-Benz

Daimler AG heet per 1 februari 2022 Mercedes-Benz Group AG. Na de succesvolle beursgang van Daimler Truck onderstreept het concern met de reeds aangekondigde naamsverandering zijn focus op de automotive business.

Het wereldberoemde merk Mercedes-Benz werd in 1926 opgericht in het kader van de fusie van de dochterondernemingen van Carl Benz en Gottlieb Daimler met als doel een revolutie teweeg te brengen in de autoproductie. De twee pioniers hadden hun baanbrekende uitvindingen al in 1886 onafhankelijk van elkaar gepresenteerd en daarmee het begin van het automobieltijdperk ingeluid. Als onderdeel van de naamsverandering van Daimler AG in Mercedes-Benz Group AG verandert ook het beurssymbool van de onderneming van »DAI« in »MBG«. Voor de aandeelhouders verandert er verder niets. De aandelen van Mercedes-Benz Group AG blijven genoteerd op de Duitse aandelenindex DAX.

Ola Källenius

Ola Källenius, voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz Group AG: “De naamsverandering in Mercedes-Benz Group AG onderstreept onze nieuwe strategische focus. Hiermee willen we zichtbaar maken wat de kern van onze onderneming is: het bouwen van de meest gewilde auto’s ter wereld. We willen het erfgoed van onze oprichters voortzetten door een leidende positie in elektromobiliteit en voertuigsoftware na te streven.”

Parallel aan de naamswijziging van Daimler AG wordt ook Daimler Mobility AG herbenoemd. Onder de nieuwe naam Mercedes-Benz Mobility AG biedt de onderneming mobiliteitsservices aan voor personen- en bestelwagens op het gebied van financiering, lease en verzekering. Bovendien stelt de financiële en mobiliteitsdivisie Mercedes-Benz klanten in staat om hun voertuigen flexibel te gebruiken via huur- en abonnementsmodellen, wagenparkbeheer en digitale services rondom laden en betalen.

Met de naamswijziging van Daimler voltooit de onderneming de historische heroriëntatie die vorig jaar begon en met een overweldigende meerderheid door de aandeelhouders werd goedgekeurd. Op 10 december 2021 werd Daimler Truck Holding AG als onafhankelijke onderneming gelanceerd op de beurs van Frankfurt. De nieuwe Mercedes-Benz Group concentreert zich dus volledig op personenwagens van de merken Mercedes-Benz, Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, en op bestelwagens. Als fabrikant van het meest waardevolle luxe automerk ter wereld kan het concern zijn economisch potentieel in de toekomst volledig ontwikkelen en de concurrentiepositie verder vergroten. Na de heroriëntatie van het oorspronkelijke Daimler-concern heeft het Mercedes-Benz concern nog steeds een minderheidsbelang van 35 procent in Daimler Truck Holding AG, waarvan ongeveer 5 procent in pensioenactiva.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.