Nieuws

Definitief: PSA en FCA fuseren

De geluiden waren er al langer, maar woensdagmorgen werden de handtekeningen gezet: Groupe PSA en FCA (het moederbedrijf van Fiat) gaan fuseren. Samen vormen ze de wereldwijd op drie na grootste autofabrikant, met jaarlijks een afzet van 8,7 miljoen voertuigen en een omzet van 170 miljard euro.

 Samen zijn PSA en FCA sterk genoeg om een speler van formaat te zijn in de toekomst, waar daadkracht nodig is om duurzame mobiliteit vorm te geven, zo verklaarden beide partijen. Namens PSA zette voorzitter van de RvB van PSA Carlos Tavares zijn handtekening, Mike Manley deed dat in zijn functie als CEO van FCA.

Zoals verwacht wordt John Elkann van FCA voorzitter van de Raad van Bestuur. Carlos Tavares zal optreden als CEO van de groep. Grootaandeelhouders Exor, de familie Peugeot en Bpifrance krijgen een plek in de Raad van Bestuur.

De voordelen van de fusie liggen vanzelfsprekend in efficiency- en synergievoordeel. Tweederde van de productie van PSA en FCA kunnen worden geproduceerd op twee platforms.

Zoals eerder geschetst krijgt het nieuwe bedrijf zijn hoofdkantoor in Nederland.

Carlos Tavares, voorzitter van de Raad van Bestuur van Groupe PSA, zei: “Onze fusie is een enorme kans om een sterkere positie in de auto-industrie in te nemen als we de overgang naar een wereld van schone, veilige en duurzame mobiliteit willen beheersen en om te zorgen voor onze klanten met producten, technologie en diensten van wereldklasse. Ik heb er alle vertrouwen in dat onze teams met hun enorme talent en hun samenwerkende instelling erin zullen slagen maximale prestaties te leveren met kracht en enthousiasme.”
Mike Manley, Chief Executive Officer van FCA, voegde eraan toe: “Dit is een samengaan van twee bedrijven met ongelooflijke merken en een bekwaam en toegewijd personeelsbestand. Beide hebben het moeilijk gehad en zijn opgekomen als behendige, slimme, geduchte concurrenten. Onze mensen delen een gemeenschappelijke eigenschap – ze zien uitdagingen als kansen om te omarmen en het pad om ons beter te maken in wat we doen.”


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.