Nieuws

DHL gaat rijden met waterstof bestelauto

dav

Op een evenement in Berlijn hebben DHL en StreetScooter hun nieuwste samen ontwikkelde bestelauto laten zien: de H2 Panel Van, een bestelauto met brandstofcel aandrijving. De 4,2 tons elektrisch besteller, wederom gebaseerd op de Ford Transit,  heeft een actieradius van 500 km. DHL heeft 100 exemplaren van de H2 Panel Van besteld, die in 2020 en 2021 geleverd gaan worden.

“Wij staan altijd open voor nieuwe technologie, daarom is ondersteunen wij het gebruik van elektrische aandrijving met een brandstofcel ook ten zeerste”, verklaarde de Duitse verkeersminister Andreas Scheuer bij de onthulling van de H2 Panel Van.

“Met de H2 Panel Van wordt DHL Express de eerste express dienstverlener die een groot aantal elektrische voertuigen met brandstofcellen gaat gebruiken voor last-mile-logistiek. Dit onderstreept onze ambitie om niet alleen de snelste en meest betrouwbare aanbieder op de markt te zijn, maar ook de meest klimaatvriendelijke”, aldus Markus Reckling, CEO van DHL Express Duitsland. “De H2 Panel Van is weer een nieuwe tool voor de nul-emissiedoelstelling voor 2050 van Deutsche Post DHL Group.”

Fabian Schmitt, Chief Technical Officer bij StreetScooter GmbH, ziet de H2 als een baanbrekende oplossing. “We zijn er rotsvast van overtuigd dat brandstofcellen een steeds grotere rol gaan spelen in elektrisch aangedreven vervoer, omdat ze elektrische voertuigen van batterijen een soort bereik kunnen geven dat zo is belangrijk voor veel klanten”, aldus Schmitt. “Met de Panel Van begint StreetScooter al een nieuw hoofdstuk in zijn trotse geschiedenis van innovatie en gaat een nieuwe groeifase in. “

De H2 Panel Van, die is gebaseerd op de StreetScooter WORK XL gebruikt door DHL Parcel, heeft een laadvermogen van meer dan 10 kubieke meter (ongeveer 100 Express pakketten). Met een maximaal laadvermogen van meer dan 800 kg bereikt de H2 Panel Van een maximum toelaatbaar gewicht van 4,25 ton. Dat betekent dat de auto zou vallen onder de vrijstelling van het C-rijbewijs voor elektrische bestellers.

DHL gaat voorlopig exclusief met de nieuwe waterstof besteller rijden. Er zijn geen plannen om de H2 Panel Van aan derden te verkopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.