Nieuws

DHL met de cargobike Miami in

DHL en Reef Technology starten een pilot om een Rytl Movr vrachtfiets te gebruiken voor leveringen in de binnenstad van Miami.

DHL en Reef gaan proefdraaien met de nieuwe Rytle elektrisch ondersteunde e-Cargo Movr vrachtfietsen. De driewielige cargobikes zijn uitgerust met verwisselbare laadbakken en kunnen tot 180 kg trekken. Met een geavanceerd telematica- en datasysteem kunnen alle partners hun efficiëntie verhogen. De start van de geïntegreerde oplossing in Miami is de volgende stap van Rytle op de Amerikaanse markt.

Elke ingezette Movr stelt DHL in staat om één conventionele bestelauto van de weg te halen, waardoor het wegverkeer, het lawaai en de vervuiling worden verminderd en de klanten toch snel en efficiënt kunnen worden beleverd.  Reef is de grootste exploitant van parkeer-, mobiliteits- en logistieke hubs in Noord-Amerika en wil door deze pilot de mobiliteitsfunctie in steden verbeteren. Reef beheert de hubs die als thuisbasis zullen dienen voor de e-Cargo fietsen die DHL tijdens deze pilot gebruikt.

Een vrachtwagen levert zijn lading af bij parkeergarages aan de rand van de stad, waar de vrachtdozen worden overgeladen in de cargobikes, die de last mile afleggen en de goederen afleveren in de binnenstad.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.