Nieuws

Dit is de nieuwe Volkswagen Amarok

Volkswagen presenteert de eerste details van de nieuwe Amarok. Volkswagens pick-up, voor het eerst ontwikkeld in samenwerking met Ford, wordt in 2022 gepresenteerd.

Of het nu gaat om het brengen van medicijnen en voedsel naar afgelegen locaties, het beschermen van wilde dieren op de Afrikaanse savanne of het trekken van een zware aanhanger naar de bouwplaats; pick-ups komen overal waar ‘gewone’ bedrijfswagens het vaak laten afweten. De Amarok van Volkswagen Bedrijfswagens maakt al meer dan tien jaar indruk op elk terrein met zijn veelzijdige karakter en on- en offroadcapaciteiten. Volgend jaar onthult Volkswagen Bedrijfswagens de compleet nieuwe, derde generatie van de Amarok

De volgende Amarok wordt ontwikkeld door teams in Europa en Australië en gaat gebouwd worden in Zuid-Afrika. Hij heeft een compleet nieuw design, een opvallend en stoer, zelfverzekerd front, een scala aan geavanceerde rijhulpsystemen en gaat ook imponeren op het gebied van connectiviteit. Tevens wordt de nieuwe Amarok voorzien van innovatieve systemen die niet eerder in dit segment leverbaar waren. Hiermee wordt de robuuste pick-up van Volkswagen Bedrijfswagens nog capabeler, krachtiger en comfortabeler, zowel op ruw terrein als op geasfalteerde wegen.

Sinds de lancering van de eerste generatie van de Amarok – in 2010 – heeft Volkswagen Bedrijfswagens wereldwijd al meer dan 800.000 exemplaren van de pick-up verkocht. De geheel nieuwe generatie die volgend jaar wordt onthuld, wordt naar verwachting vanaf medio 2023 leverbaar in Nederland. Meer details over de nieuwe pick-up van Volkswagen Bedrijfswagens worden in aanloop naar de onthulling vrijgegeven.

De nieuwe Amarok heeft niet alleen een volledig nieuw exterieur en interieur, in de toekomst zal hij nog uitgebreidere technologie aan boord hebben, die niet alleen nuttig is als werkinstrument. “De Amarok maakt mogelijk wat op het eerste gezicht op sommige plaatsen onmogelijk lijkt: hij maakt het leven van zijn gebruikers gemakkelijk door hen te ondersteunen op het werk en in het dagelijks leven”, weet Dr. Lars Krause, Brand Board Member for Sales and Marketing bij Volkswagen Bedrijfswagens. “Omdat de Amarok oplossingen biedt waarmee onze klanten hun doelen kunnen bereiken – vooral wanneer het moeilijk wordt.” Het voertuig van de derde generatie zal in de toekomst over aanzienlijk meer rijhulpsystemen beschikken en weet klanten te overtuigen op het gebied van connectiviteit. De nieuwe Amarok vanaf 2022 zal dan ook innovaties brengen die nog niet eerder in het segment beschikbaar waren.

Als allrounder van Volkswagen Bedrijfswagens maakt de nieuwe Amarok indruk met zijn strakke lijnen en algehele uitstraling. “Het opvallende front en vooral het gedenkwaardige X-design onderscheiden de nieuwe Amarok duidelijk en benadrukken zijn aanspraak op leiderschap”, bevestigt Albert-Johann Kirzinger, Head of Design bij Volkswagen Bedrijfswagens. “We hebben duidelijk uitdrukking gegeven aan de kracht en het vermogen van de nieuwe Amarok – met duidelijk Volkswagen-DNA, van binnen en van buiten.” Hieruit blijkt het zelfvertrouwen van het model, dat visueel indruk maakt met een brede borstkas en de doeners van morgen ondersteunt.

De Amarok van Volkswagen Bedrijfswagens is sinds 2010 in serieproductie. De pick-up werd gebouwd in Hannover en zal verder worden gebouwd in Pacheco, Argentinië, en in de toekomst zal de nieuwste versie worden geproduceerd in Silverton, Zuid-Afrika. Meer dan 800.000 voertuigen vonden de voorbije tien jaar wereldwijd hun eigenaars en losten uitdagingen op vele continenten op.

Op het zuidelijk halfrond blijft het voertuig – tot dusver het enige in het zogenaamde B-segment van pick-ups dat naam heeft gemaakt met V6-cilinder dieselmotoren – succes oogsten op de weg.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.