Nieuws

Dometic koelt voor ‘the last mile’

Met het nieuwe elektronische koelsysteem Dometic Frigo DC treedt Dometic toe op de groeiende markt voor mobiele bezorging. Dometic wil haar toonaangevende koeltechnologie voor mobiele toepassingen voor food nog breder inzetten en breidt haar activiteiten daarom verder uit naar professionele oplossingen. De onderneming richt zich daarbij vooral op de ‘last mile delivery’ – het laatste deel in het bezorgproces.

 De markt voor ‘last mile delivery’ maakt momenteel een razendsnelle groei door omdat onlinewinkelen voor consumenten de norm aan het worden is.

Voor de distributie in grote steden wordt als gevolg van door de EU uitgevaardigde nieuwe regelgeving en milieueisen steeds vaker gebruik gemaakt van kleine elektrische voertuigen.

Dometic introduceert daarom Dometic Frigo DC, een volgens de fabrikant revolutionair, geheel elektronisch koelsysteem voor temperatuurgeregeld transport.

Juan Vargues, President en CEO van Dometic: “Met Frigo DC brengt Dometic haar innovatieve, energiebesparende en toekomstbestendige technologie naar de sector van het temperatuurgevoelig transport. Onze superieure vormgeving en technologie maken ons uniek in de markt en wij willen nu verder groeien in de bedrijfswagenbranche.”

Dometic Frigo DC heeft een krachtige elektrische compressor zonder mechanische constructie. Deze technologie is de enige compacte manier om in het steeds groter wordende wagenpark van elektrische voertuigen koelsystemen te installeren. Compact is het vanwege de vormgeving waarbij compressor en condensor tot één unit zijn gecombineerd. Het systeem is licht van gewicht en zonder dakopbouw, wat ten goede komt aan de aerodynamica en het uiterlijk van het voertuig. Het systeem wordt namelijk gemonteerd in de ruimte waar normaal het reservewiel zit.  Hierdoor kunnen de bezorgers ook in parkeergarages met laag plafond veilig parkeren.

Tevens heeft Dometic Frigo DC een variabele voeding voor een lager energieverbruik en voor stabiele prestaties.  

Dometic Frigo DC is speciaal ontwikkeld voor het koelen van kleinere bedrijfswagens met een krappe motorruimte, die als gevolg van de behoefte aan energiezuinig vervoer in steden steeds populairder worden.

Wanneer de voedingsspanning laag is, wordt het vermogen van de compressor automatisch beperkt om het koelsysteem in werking te houden zonder de voertuigaccu te ontladen. Dit bespaart energie en verlengt de levensduur, terwijl een betrouwbare werking en een constante temperatuur onder alle omstandigheden behouden blijven.

De belangrijkste kenmerken een rijtje:

  • Volledig geïntegreerd compact koelsysteem dat geen dakopbouw vereist
  • Installatie onafhankelijk van de motor voor e-mobility in de stad
  • Compressor-condensorunit geplaatst in de ruimte voor het reservewiel ter verbetering van de aerodynamica
  • Zeer efficiënte compressor met variabel toerental voor topprestaties, een laag energieverbruik en een langere levensduur
  • Eenvoudige te servicen en onderhouden – minder componenten, geen aandrijfriemen die gecontroleerd of vervangen moeten worden
  • Laag gewicht – tot 40% lichter dan systemen van andere aanbieders
  • Elke twee uur automatisch geforceerd ontdooien
  • Eenvoudig uit te breiden met een stationaire koelset voor stationair gebruik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.