Nieuws

De Nederlandse belastingwetgeving heeft er al voor gezorgd dat we heel wat slimme of supergave bedrijfsauto’s niet in Nederland op de weg zien. Laatst nog met de Ford Fiesta Van, en ook de spectaculaire Ford Ranger Thunder komt niet naar ons land. Echt jammer.

De exclusieve Ford Ranger Thunder is namelijk standaard uitgevoerd als dubbele cabine. Daarmee voldoet de laadbak niet aan de fiscale eisen en daarmee wordt ons weer een leuke pick-up door de neus geboord.

Want leuk, dat is-ie zeker, de Ranger Thunder. Hij is afgeleid van de ook al niet vervelende Ranger Wildtrak, maar overtreft die zeker in verschijning. Hij heeft standaard de lakkleur Sea Grey, met 18 inch zwarte wielen en in Ebony Black uitgevoerde grille, achterbumper, mistlamphuizen, sports bar en nog veel meer. Ook zijn er diverse rode accenten aangebracht en opvallende ‘Thunder’ logo’s. Ook in het interieur komt het Thunder-logo regelmatig terug, onder meer in rood borduurwerk op de leren stoelen.

De Ranger Thunder is voorzien van Fords Bi-Turbo 2.0 EcoBlue dieselmotor, goed voor 213 pk en 500 Nm koppel. Standaard heeft de Ranger Thunder de 10-gangs automaat van Ford.

“Met een scherpere look voor klanten die niet bang zijn om opgemerkt te worden, zal de nieuwe Ranger Thunder een onmiskenbare aanwezigheid zijn op of naast de weg”, zegt Hans Schep, general manager, Commercial Vehicles, Ford Europe. “Deze capabele, comfortabele en stijlvolle toevoeging aan Europa’s best verkochte pick-upserie is even stoer en veelzijdig als charismatisch.”

De Ranger Thunder komt op de Europese markt in een oplage van 4.500 exemplaren.

In Nederland is de Ranger wel in anderhalve cabine-uitvoering te krijgen, en ook in de luxe Wildtrak-versie. Binnenkort komt de Ranger Raptor in een speciale uitvoering op de Nederlandse markt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.