Nieuws

Fiat Professional is met de Scudo èn Ducato na Mercedes de tweede fabrikant die het Duitse certificaat ’Safety Plus Vehicle’ kreeg. Dit keurmerk is in het leven geroepen door keuringsinstantie DEKRA in samenwerking met verzekeringsmaatschappij Allianz en Daimler. Met het certificaat wordt aangegeven dat een voertuig aan een bepaald niveau van actieve- en passieve veiligheid voorzieningen voldoet. Die eisen liggen boven de wettelijke veiligheidseisen.
Beide modellen zijn uitgerust met airbags voor de bestuurder en de bijrijder, actieve gordelspanners, ABS met EBD en ESP met ASR inclusief Hill Holder. Zijairbags en gordijnairbags optimaliseren de veiligheid in de bestuurderscabine.
Een speciaal kenmerk van de Fiat Ducato is de adaptieve Load Control (LAC, Load Adaptive Control), dat tijdens het rijden het gewicht van de lading en de verdeling daarvan vaststelt. De reactie van ABS, ESP en ASR wordt voortdurend op deze waarden afgesteld.
Safetyplus is een vervolg op de 42ste Duitse „Verkehrsgerichtstag en de Verkehrsministerkonferenz 2004“ waarop besloten is dat er maatregelen moeten worden genomen om de veiligheid van bestelwagens te verhogen. Uiteindelijk moet dat leiden tot een daling van het aantal ongevallen met bestelwagens. Het initiatief heeft geleid tot een eigen website waar alles te lezen is over de plannen die men heeft.

Bron: DEKRA
 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.