Nieuws

DuraCar en Karmann gaan Quicc samen produceren

DuraCar, de producent van de elektrische bestelauto Quicc, gaat voor de productie van de auto samenwerken met de gerenommeerde Duitse automotiveleverancier Karmann. De samenwerking richt zich uitsluitend op de Duitse markt. De productie van de eerste auto’s in wordt in juni 2009 in Osnabrück opgestart.

Wilhelm Karmann GmbH is al langer bezig in het segment van de lichte bestelauto’s met elektrische aandrijving. Eerder werkte het bedrijf aan de EcoCraft.  De Quicc zal door Karmann in Osnabrück gebouwd gaan worden. In eerste instantie gaat het om een samenwerking op het gebied van de productie. Het is zeker niet uitgesloten dat beide partijen ook op andere gebieden gaan samenwerken.

Karmann verzekert zich met deze samenwerking in een verdere kennisvoorsprong op het gebied van de productie van innovatieve mobiliteitsconcepten voor zwaar verstedelijkte gebieden. De samenwerking met DuraCar is na de samenwerking met EcoCraft het tweede project dat de nadruk legt op bestelauto’s. Beide projecten weerspiegelen de strategie van Karmann om zich actief en offensief op het segment van de lichte bestelauto’s met elektrische aandrijving te concentreren.

Duracar zet met de samenwerking de eerste stap naar Europese expansie. Duracar gaat de Quicc op verschillende plaatsen produceren, dicht bij de afzetmarkt. Hiervoor zijn gesprekken gaande met producenten uit andere landen, binnen en buiten Europa.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.