Nieuws

Dynniq heeft gekozen voor het fleetmanagementsysteem Fleetmatics Reveal. Na een succesvolle pilot onder een select deel van zijn wagenpark zet de aanbieder van geïntegreerde mobiliteits- en energieoplossingen het fleetmanagementsysteem in voor 250 bedrijfswagens en hoogwerkers. Met de inzet van Fleetmatics Reveal wil Dynniq de dagelijkse planning efficiënter maken en zo de klanttevredenheid verhogen.

Dynniq is een internationaal opererend technologiebedrijf in de mobiliteits- en energiesector, dat gespecialiseerd is in intelligente oplossingen voor verkeersmanagementsystemen, smart lighting en besturingssystemen voor bruggen, tunnels en sluizen. Wereldwijd werken er ongeveer 1.800 mensen bij Dynniq, die met name actief zijn in Europa en Noord- en Zuid-Amerika. In Nederland onderhoudt het bedrijf onder andere besturingssystemen voor tunnels en verkeersregelinstallaties voor Rijkswaterstaat.

Om hun werkzaamheden te verrichten is een groot deel van de Nederlandse Dynniq-medewerkers dagelijks op de weg te vinden. De organisatie zet Fleetmatics Reveal in om de logistieke planning hierbij efficiënter te laten verlopen. Zo heeft Dynniq met het fleetmanagementsysteem inzicht in de near realtime locaties van zijn medewerkers. Daardoor kan het onder andere in een oogopslag zien welke medewerker het dichtst in de buurt is om een spoedopdracht aan te nemen of wie er voor- of juist achterloopt op schema. Daarnaast zet Dynniq Fleetmatics Reveal in om vooraf de meest efficiënte routes te bepalen voor chauffeurs die op één dag meerdere locaties bezoeken. Het bedrijf geeft aan dat zijn werknemers dankzij deze aanpak meer opdrachten kunnen uitvoeren.

Ook op administratief gebied verwacht Dynniq effectiever te kunnen werken. Door Fleetmatics Reveal te koppelen aan zijn ERP-systeem, kan Dynniq bijvoorbeeld automatisch en in één omgeving een urenregistratie bijhouden. Fleetmatics Reveal beschikt bovendien over het Keurmerk RitRegistratieSystemen, wat betekent dat Dynniq met de door de software automatisch gegenereerde kilometerregistraties kan voldoen aan de eisen die de Belastingdienst daaraan stelt.

Bijkomend voordeel van het gebruik van Fleetmatics Reveal is dat chauffeurs op basis van hun rijgedrag individuele veiligheids- en brandstofscores krijgen toegewezen. Met deze inzichten kunnen zij bewust hun brandstofverbruik en CO2-uistoot verminderen en veilig rijgedrag adopteren.

“We hebben gekozen voor Fleetmatics Reveal omdat deze partij op zowel financieel als functioneel gebied de beste partij bleek”, zegt John van Wijngaarden, Manager Inkoop bij Dynniq. “Dankzij het fleetmanagementsysteem kunnen we sneller en effectiever reageren op klantvragen en zo de tevredenheid verhogen. De positieve gevolgen van de efficiëntieslag die we hebben gemaakt op het gebied van planning, worden nu trouwens al zichtbaar. Door beter inzicht kunnen we bijvoorbeeld efficiënter werken, waardoor we meer werk kunnen verzetten en een kostenreductie kunnen realiseren.”

“Dynniq is een goed voorbeeld van de diverse manieren waarop Fleetmatics Reveal kan helpen om het maximale uit een organisatie te halen”, zegt Jan Willem Doornbos, Marketing Manager Benelux van Fleetmatics. “We zijn er bijzonder trots op om te kunnen bijdragen aan het feit dat het bedrijf nu meer werk kan verzetten, de administratieve lasten heeft verlicht en tegelijkertijd op kosten bespaart.”


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.