Nieuws

E-bestellers op pole position voor IVOTY 2023

De snelle transitie van bestelauto’s met verbrandingsmotoren naar elektrische bestellers is duidelijk terug te zien in de kandidatenlijst voor de International Van of the Year 2023. De jury zal de IVOTY 2023 award uitreiken tijdens de vakbeurs IAA Transportation 2022 in Hannover, Duitsland op 19 september a.s.

Alle zes genomineerde merken voor de 31e editie van de prestigieuze pan-Europese jaarlijkse prijs hebben batterij-elektrische opties. Onder de kanshebbers zijn nieuwe lichte bedrijfsvoertuigen van Fiat Professional, Ford Pro, Renault, Nissan, Mercedes-Benz en Volkswagen Bedrijfswagens.

De bekendmaking en de uitreiking van de IVOTY 2023-trofee vinden plaats tijdens een speciale ceremonie in de H’UP Hybrid Event hub, aan de vooravond van de openingsdag van de IAA-transportbeurs in de Hannover Messe.

Fiat Professional heeft beide aandrijflijnopties van twee nieuwe modellen binnen zijn herziene gamma met de nieuwe Doblò & E-Doblò en de nieuwe Scudo & E-Scudo. Beide modellen passen perfect in de Stellantis-familie en delen carrosserieën, aandrijflijnen en andere componenten van zustermerken zoals Peugeot, Citroën, Opel en Vauxhall.

Ford Pro dingt mee naar de hoofdprijs met de E-Transit, de volgende fase van elektromobiliteitsontwikkelingen die een vervolg zijn op de met de IVOTY 2020-prijs bekroonde EcoBlue Hybrid Transits.

De Renault-Nissan Alliantie, die de nieuwe Kangoo E-Tech en de nieuwe Nissan Townstar zero-emission produceert, heeft nog een samenwerkings- en productiepartner met Mercedes-Benz in de vorm van de nieuwe eCitan. Deze drie nieuwe bestelwagens zullen in deze wedstrijd als één worden verkozen. Op de Solutrans 2021-beurs in Lyon, Frankrijk, hebben de varianten met verbrandingsmotor van de Kangoo en de Citan samen de IVOTY Award 2022 gewonnen.

Tot slot heeft Volkswagen Bedrijfswagens met de ID.Buzz Cargo een totaal nieuw concept gecreëerd. De ID.Buzz, die parallel met de Transporter 6.1 wordt gepositioneerd, is gericht op de interstedelijke markt.

Jarlath Sweeney, voorzitter van IVOTY: “Wij hebben niets dan bewondering en lof voor de fabrikanten in de lichte bedrijfsvoertuigensector die collectief zwaar investeren in de ontwikkeling van nieuwe hoogtechnologische, innovatieve bestelauto’s. Ze voldoen niet alleen aan de markttrends, maar houden zich ook aan emissievrije doelstellingen. Zoals we weten is de toekomst CO2-vrij en dat zal ook de volgende bekroonde bestelauto van deze jury zijn, en dit is al de derde keer in de afgelopen tien jaar dat we bestelauto’s met nulemissie op deze manier huldigen”, zei hij.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.