Nieuws

E-cargobikes op Milieulijst 2022 MIA\Vamil

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft de MIA\Vamil-regeling voor 2022 gepubliceerd. Elektrische vrachtfietsen en speed-pedelecs komen ook in 2022 in aanmerking voor de stimuleringsregelingen MIA\Vamil.

De twee investeringsregelingen zijn bedoeld voor ondernemers om het investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen extra aantrekkelijk te maken. Beide regelingen hanteren een iets andere grondslag (extra aftrekpost voor fiscale winst danwel willekeurig afschrijven) maar één gezamenlijke lijst met bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen. Elektrische bakfietsen stonden al op de lijst maar daarvan is de definitie aangepast, de speed-pedelec viel in de Milieulijst 2021 onder de elektrische bromfiets maar aangezien deze is vervallen heeft de speed-pedelec nu een eigen definitie gekregen.

Andere elektrische voertuigen, zoals bijvoorbeeld bestelauto’s, blijven ook op de Milieulijst. Nieuw op de Milieulijst 2022 is een vrachtwagen die rijdt op een mengsel van waterstof en diesel, en een elektrisch voertuig voor het vervoeren van containers en trailers op een bedrijfsterrein. Elektrische snor-, brom- en motorfietsen komen niet meer in aanmerking voor de MIA\Vamil.

In totaal is er komend jaar 169 miljoen euro beschikbaar voor de MIA/Vamil. Bekijk hier de brochure van de MIA/Vamil.

Bron: RAI Vereniging


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.