Nieuws

Een Bentley als bestelauto? Ja hoor!

Het moet wel de meest onwaarschijnlijke pick-up ooit zijn en hij had prima gepast in de al lang ter ziele gegane Bestelauto-rubriek ‘Gek op Grijs’: de Bentley Continental Flying Spur pick-up!

Goed, je moet 175.000 euro meenemen, maar daarmee heb je dan ook een heel bijzondere pick-up, waar er maar eentje van op de hele wereld is. De Bentley werd omgebouwd bij DC Customs en het hele ombouwproces is vastgelegd en wordt bijgeleverd als koffietafelboek. Kosten van de ombouw: 140.000 euro.

Aan de buitenkant valt de grijze motorkap op, het interieur is zo goed als normaal (wat is normaal in dezen?) als een normale Flying Spur. Natuurlijk, de achterbank is verdwenen, maar echt bijzonder wordt het pas als we de achterzijde bekijken. Daar zit een heuse laadbak, afgewerkt met prachtig hout. De laadruimte is voorzien van opbergkastjes aan weerzijden, wat de oppervlakte van de bak wat comprimeert. Of er een Europallet tussenin past wordt niet vermeld…

Over Euro gesproken, de Bentley is voorzien van een V12-motor, goed voor 550 pk, maar ook voor een Euro 4 emissie-eis. Sjiek de stad in met deze Bentley is er dus niet bij. CO2-belasting wil je niet betalen met deze auto, want hij levert 396 g/km CO2 aan de klimaatcrisis.

Echt een bijzonder bestelauto dus. Wie interesse heeft, pakt zijn portemonnee en meldt zich bij Pistonheads.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.