Nieuws

Eerste Iveco’s Massif voor MultiServ

Translast, een onderneming van de Truckland Groep, heeft deze week de eerste vijf Iveco’s Massif afgeleverd. Blijde ontvanger was het staalslakverwerkend bedrijf MultiServ uit IJmuiden.

Gerard Smelik aftersales directeur van de Truckland Groep, overhandigde de sleutels van vijf nieuwe Iveco’s Massif aan Hans Sterkenburg, General Manager van MultiServ. Een sleuteloverdracht die gepaard ging met een trainingssessie, waarin ervaren instructeurs de toekomstige bestuurders de fijne kneepjes van het terreinrijden bijbrachten. De training draagt bij aan een optimale inzet van de Massifs en het voorkomt tevens onnodige uitval en te hoge onderhoudskosten. Deze Iveco’s Massif vervangen bij MultiServ een gelijk aantal terreinwagens van Japanse makelij en worden ondermeer ingezet als inspectievoertuig op het Corus terrein. Zoals bekend een zware werkomgeving voor alle soorten materieel en dat bracht Hans Sterkenburg tot de toevoeging: “Extreme machines voor extreme condities bereden door extreem bijzondere mensen!”

MultiServ en Translast kennen elkaar al langer. Sterkenburg: “Het pand van Translast grenst aan dat van Corus, waar wij ook zitten, en is dus een servicebedrijf bij uitstek voor onze trucks. De omstandigheden waaronder die voertuigen 7 dagen per week 24 uur per dag, 365 dagen per jaar hun werk uitvoeren vragen veel van de techniek. Daarnaast zijn de omstandigheden op het terrein zelf enorm zwaar. Met name het staalslak wat daar aanwezig is heeft een ‘vretende’ werking op de metaaldelen van die voertuigen. Zo rijden wij er met zware wielladers en dumpers van Caterpillar, maar ook speciaal gebouwde kippers van DAF, MAN en Terberg. Bijna alle voertuigen zijn ook in onderhoud bij Translast.” Voor overige vallen onder het 70 auto’s tellende wagenpark ook meerdere heel speciaal uitgevoerde Unimogs, Kamags en andere maatwerk oplossingen.

De aan MultiServ geleverde Massifs behoren tot de eerste serie van deze modellen in ons land. “Het zijn solide terreinwagens, met een krachtige uitstraling en vertrouwde techniek. Daarmee zijn ze voor vele doeleinden inzetbaar. MultiServ heeft gekozen voor de Pick-Up versie met een 3-liter dieselmotor die door zijn hoge koppel het voorkomende werk binnen het inzetgebied aankan. Vanwege de zware omstandigheden in het werkgebied is de onderzijde voorzien van een speciale protectie. Ook zijn er speciale flitslampen op het dak gemonteerd voor de momenten waarop de Massif als begeleidingsvoertuig wordt gebruikt en is er gekozen voor een ‘hufterproof’ laadbak met een speciale antisliplaag en een ladder support bracket. In principe gaat het om een gebruiksperiode van 5 jaar, alhoewel zich dat bij bedrijven als MultiServ zich meestal vertaalt in draaiuren. Wij tekenen als Translast voor deze aflevering en de service en zijn absoluut ingenomen met de keus van MultiServ voor deze Iveco’s Massif. Zeker omdat door de zware werkomstandigheden dit een referentie voor andere potentiële klanten is”, besluit Gerard Smelik.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.