Nieuws

Op de vakbeurs Solutrans stond een exemplaar van de nieuwe Ford Tourneo Connect, de personenwagenversie van de Transit Connect. Nog niet eerder zagen we deze eerste vrucht van de samenwerking tussen Ford en Volkswagen in levenden lijve.

De lichtblauwe Tourneo Connect stond naast een andere primeur, de E-Transit. Daar gaan we binnenkort uitgebreid mee kennismaken. De Tourneo Connect, en straks ook de Transit Connect, ziet er van voren daadwerkelijk anders uit dan de Volkswagen Caddy waar hij is van afgeleid. Dat heeft Ford echt goed gedaan. Vanaf de A-stijl wordt dat echter minder, en kijken we naar de achterzijde, dan zien we daar gewoon een Caddy.

Als we achter het stuur gaan zitten zien we dat Ford wel zijn best heeft gedaan om er wat van te maken, maar de kenner ziet toch goed dat er een samenwerking met Volkswagen is. Kijk maar eens naar de knoppen op het stuur, of het hendeltje van de automatische transmissie. Iedereen herkent dat van de Caddy. Hetzelfde geldt voor de middenconsole en het multimediasysteem, inclusief de bediening ervan.

We zien het delen van componenten wel vaker bij samenwerkende fabrikanten. Het is zaak voor Ford om de Transit Connet (de Tourneo komt niet naar Nederland) straks goed onderscheidend in de markt te zetten om hem te laten variëren van de Volkswagen Caddy.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.