Nieuws

“Einde LDV in zicht”

De Britse overheid weigert een overbruggingskrediet van 83 miljoen pond voor de redding van bestelautofabrikant LDV. Volgens de fabriek zelf nadert het einde nu snel.

Volgens de Britse regering is het de taak van Oleg Deripaska, eigenaar van LDV moederbedrijf GAZ, om LDV te redden. De Britten wijzen er fijntjes op dat de oligarch Deripaska tot de rijkste mensen van Rusland behoort en dat het niet juist is om één van zijn bedrijven te redden met geld van der Britse belastingbetaler. Deripasaka probeert ook bij de European Investment Bank een lening los te krijgen. Daar gaat het om 30 miljoen pond.
De afzet van LDV nam afgelopen jaar met 42% af. Het bedrijf stopte de productie van de Maxus bestelauto in december 2008. Volgens LDV’s CEO Eberhardson zal LDV bij uitblijven van steun dichtgaan. Hij denkt dan eerder in dagen dan in weken.
Volgens Henk Kruit, in de Benelux verantwoordelijk voor de verkoop van LDV, gaat het nog wel redelijk met het merk. Op het Brusselse Salon tekende men een contract met autoverhuurder Pino Services voor levering 30 Maxus bestelwagens.

LDV is de voortzetting van de bestelauto actviteiten van Leyland en DAF na het faillissement van DAF.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.