Nieuws

De elektrische Fiat Ducato, de E-Ducato, is vanaf nu te bestellen. De prijslijst begint bij 51.900 euro. Fraai aan de E-Ducato is dat hij net zo te configureren is als de Ducato met verbrandingsmotor, met een volledige reeks modelversies en een modulaire keuze aan batterijen.

Afhankelijk van het batterijformaat en onder normale omgevingsomstandigheden is een bereik van 235 tot zelfs 370 km (WLTP-stadscyclus) haalbaar. De E-Ducato haalt volgens Fiat Professional levert krachtige prestaties, met de nadruk op de kracht van de Ducato: het beste laadvolume in zijn klasse van 10 tot 17 m3, met een best-in-class laadvermogen tot 1.910 kg.

Er zijn drie verschillende AC-laders beschikbaar (6.7, 11 en 22 kW – de laatste komt later beschikbaar). Voor alle versies is optioneel DC-snelladen mogelijk. Het assortiment omvat bestelwagenversies van 10 tot 17 m3, chassis-cabinevoertuigen in 4 verschillende lengtes en personenvervoer (beschikbaar op een later tijdstip). Standaard wordt de nieuwe E-Ducato geleverd met 8 jaar of 160.000 km garantie op de 47 kWh-batterij, of 10 jaar / 220.000 km op de 79 kWh-variant. De E-Ducato heeft standaard het Mopar Connect-systeem biedt, inclusief 6 maanden service.

De prijslijst van de E-Ducato start bij 51.900 euro voor de 3,5 ton lengte 2 wielbasisversie (laadvolume van 10 m3), en stopt bij 75.900 euro voor de 4,25 ton lengte 4 hoogte 3 versie. Als alternatief zijn de chassis-cabinevoertuigen verkrijgbaar vanaf 51.900 euro voor de 3,5-tons versie met lengte 2 wielbasis. Voertuigen die zijn uitgerust met een batterij van 79 kWh, hebben ook een batterijlader van 11 kW.

In de lanceringsfase zijn 5 jaar geprogrammeerd onderhoud en 5 jaar autogarantie bij de prijs inbegrepen. De E-Ducato gedraagt zich net als een conventionele Ducato in termen van prijsopbouw en opties. Met daarnaast uiteraard de elektrische specifieke functies.

Fiat Professional geeft hoog op van de TCO van de E-Ducato. De E-Ducato biedt in de praktijk een brandstofbesparing van ongeveer 15.000 euro op een vergelijkbare dieselversie die 150.000 km aflegt, met onderhoudskosten die meer dan 40 procent lager zijn dan die van een bedrijfswagen met vergelijkbare afmetingen.

Specifiek voor wagenparkbeheerders en ondernemers die meer te weten willen komen over de voordelen van de nieuwe elektrische versie van de Ducato, hebben de experts van Fiat Professional en Stellantis e-Mobility een functionele webtool gecreërd. ‘Pro Fit by E-Ducato’ is een gratis webtool. Nadat u uw wagenpark in de webtool heeft aangemaakt, kan eenvoudig de vereiste informatie ingevoerd worden: kilometerstand, type route, werkdagen en weken, gemiddeld laadvermogen, gebruiksmix, gebruikstemperatuur en de beschikbare oplaadpunten. De configuratietool kan zelfs worden gebruikt met real-world gegevens die via de app zijn verzameld. Deze nieuwe functie stelt wagenparkbeheerders van lichte bedrijfsvoertuigen ook in staat het gebruik van een volledig elektrisch wagenpark te simuleren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.