Nieuws

Elektrische Radar pick-up ook naar Europa

De Chinese autogigant Geely heeft een nieuw automerk gelanceerd: Radar. Het eerste model is zowaar een bestelauto, of eigenlijk meer een lifestyle pickup. Maar wel een interessante, want de Radar RD6 is volledig elektrisch en staat op de nominatie om naar Europa te komen.

Het merk Radar wordt gelanceerd als een onafhankelijk merk binnen de bredere Geely Holding Group, waardoor het merk aanzienlijke toegang krijgt tot volledige voertuigtechnologieën en gedeelde componenten voor elektrische voertuigen.

Radar Auto is een volledig onafhankelijk merk met een eigen R&D-faciliteit in Hangzhou en een volledig uitgeruste EV-productiefaciliteit in Zibo, Shandong, van waaruit het in het vierde kwartaal van 2022 zal beginnen met de productie en levering van de Radar RD6.

Radar ontwikkelt een volledig portfolio van elektrische lifestyle voertuigen, waaronder pick-up trucks en SUV’s, maar ook ATV’s en andere lifestyle producten.

Geely Holding heeft Dr. Ling Shi Quan benoemd tot CEO van Radar Auto. Dr. Ling is een veteraan op het gebied van engineering bij de Geely Auto Group en heeft de verantwoordelijkheid genomen voor verschillende grote mijlpaalprojecten voor de Geely Auto Group van merken, waaronder Lynk & Co en Geely Auto.

Bij de lancering van het merk Radar hoort de eerste elektrische lifestyle pick-up truck, de Radar RD6. De auto is ontworpen door Peter Horbury, onder meer bekend van zijn werk voor Jaguar en Aston Martin. Horbury: “De Radar productportfolio is gericht op elektrische pick-up trucks en SUV’s, deze richting daagt ons uit om functionaliteit en bruikbaarheid te mixen met esthetische vorm. Ons doel is om Radar-gebruikers hun horizon te laten verbreden en de natuur op een duurzame manier te verkennen.”

De Radar RD6 is gebaseerd op de Sustainable Experience Architecture (SEA), die de RD6 een aanzienlijke technologische onderbouwing zal geven die enkele en dubbele motoropties zal omvatten. Prestatiecijfers en actieradius zullen te zijner tijd bekend worden gemaakt.

Door het gebruik van SEA is de ruimte aanzienlijk gemaximaliseerd, waardoor een frunk onder de motorkap mogelijk is, evenals een laadbak met externe oplaadvoorzieningen.

Radar heeft de afmetingen van de RD6 nog niet bekendgemaakt, maar hij lijkt ongeveer zo groot te zijn als een Toyota Hilux. Het bedrijf zal achterwielaangedreven en vierwielaangedreven varianten van de RD6 aanbieden, met een vermogen dat varieert van ongeveer 200 tot bijna 400 pk. De actieradius zou 600 km bedragen.

Geely heeft plannen om de Radar ook naar Europa te brengen. Over een introductie voor Nederland is nog niets bekend.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.