Nieuws

Elektrische Toyota ProAce City in herfst 2021

Toyota voegt alweer de volgende elektrische bestelauto toe aan haar gamma. Na de ProAce Electric komt er ook een elektrische versie van de ProAce City. In de herfst van 2021 moet de auto beschikbaar zijn.

Toyota heeft als doel om emissies van stikstof, CO2 en fijnstof terug te brengen. Met de Toyota ProAce Electric is in Nederland inmiddels begonnen om de steden schoner te maken en met de volledig elektrische variant van de Toyota ProAce City neemt Toyota de volgende stap.

Toyota gaat de nieuwe ProAce City Electric leveren met een lithium-ion batterij van 50 kWh. Het vermogen van de elektromotor bedraagt 100 kW/136 pk, Toyota rust de ProAce City Electric in Nederland standaard uit met een 3-fasen lader van 11 kW.

Het aanbod van de ProAce City Electric zal bestaan uit twee lengtematen (ProAce City en ProAce City Long) alsook een personenversie, de ProAce City  Verso, met vijf of zeven zitplaatsen. De eerste leveringen zullen in de herfst van volgend jaar plaatsvinden. Toyota maakt in de loop van volgend jaar meer details bekend.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.