Nieuws

Fedex gaat rijden met 500 BrightDrop’s EV600

BrightDrop heeft de eerste vijf van 500 elektrische lichte bedrijfsvoertuigen geleverd aan Fedex, de eerste klant die de EV600’s ontvangt. De BrightDrop EV600 is het snelst gebouwde voertuig, van concept tot markt, in de geschiedenis van General Motors.

De introductie van BrightDrop’s volledig elektrische, uitlaatgasvrije voertuigen in de Fedex-vloot is een belangrijke stap in het doel van het bedrijf om zijn wereldwijde activiteiten tegen 2040 koolstofneutraal te maken.

“De levering van de eerste BrightDrop EV600 is een historisch moment, geboren uit een geest van samenwerking tussen twee toonaangevende Amerikaanse bedrijven”, zegt Mitch Jackson, Chief Sustainability Officer, Fedex. “Bij Fede x is de transformatie van onze ophaal- en aflevervloot naar elektrische voertuigen een integraal onderdeel van het bereiken van onze ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen die we eerder dit jaar hebben aangekondigd. Deze gezamenlijke inspanning laat zien hoe bedrijven actie kunnen ondernemen om een toekomst met lagere emissies voor iedereen te helpen inluiden.”

“Nu eCommerce blijft groeien, is BrightDrop verheugd om met FedEx samen te werken in onze missie om de uitstoot van voertuigen door bezorging drastisch te verminderen en een betere toekomst voor ons allemaal te realiseren. FedEx heeft ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen en de snelheid waarmee we de eerste elektrische voertuigen van BrightDrop op de markt hebben gebracht, laat zien hoe de private sector kan innoveren en oplossingen kan helpen bieden voor enkele van onze grootste uitdagingen op het gebied van klimaat en uitstoot”, aldus Travis Katz, President en CEO van BrightDrop.

De EV600 combineert de beste eigenschappen van een traditionele en een instap bestelwagen in één voertuig, waarbij veiligheid, comfort en gemak voor de bestuurder voorop staan.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.