Nieuws

De FCA Group, moederbedrijf van Fiat en RAM, en Waymo hebben bekend gemaakt dat ze uitsluitend met elkaar samenwerken om door gebruik van de Waymo Driver technologie oe te werken naar bestelauto’s die op Level 4 autonoom kunnen rijden.

De twee bedrijven zullen zich in eerste instantie richten op de integratie van de Waymo Driver in de Ram ProMaster, de Amerikaanse vorm van de Fiat Ducato, een zeer configureerbaar platform dat toegang geeft tot een breed scala aan wereldwijde commerciële klanten. Dit partnerschap zal FCA en Waymo in staat stellen om hun respectievelijke sterke punten en competenties te benutten om te bepalen hoe ze effectief gebruik kunnen maken van autonomie om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van klanten, gezien de snelle groei van goederenleveringsdiensten.

FCA heeft ook Waymo als exclusieve, strategische partner voor L4 autonoom geselecteerd. “Onze nu vier jaar durende samenwerking met Waymo blijft nieuwe wegen inslaan. Het opnemen van de Waymo Driver, ’s werelds toonaangevende zelf rijdende technologie, in onze Pacifica minibusjes, we werd het enige partnerschap dat daadwerkelijk volledig autonome technologie in de echte wereld inzet, op de openbare weg. Met deze volgende stap, het verdiepen van onze relatie met de allerbeste technologie partner in deze ruimte, richten we ons op de behoeften van onze commerciële klanten door gezamenlijk zelf rijdend voor lichte bedrijfsvoertuigen, te beginnen met de Ram ProMaster”, aldus Mike Manley, Chief Executive Officer, FCA.

“FCA was onze eerste OEM-partner, en we hebben samen een lange weg afgelegd,” zei John Krafcik, CEO van Waymo. “De Chrysler Pacifica Hybride minibusjes waren de eerste voertuigen in onze Waymo One-vloot, en, geleid door de Waymo Driver, hebben nu veilig en betrouwbaar meer volledig autonome kilometers gereden dan elk ander voertuig op de planeet. Vandaag breiden we onze samenwerking met FCA met de Waymo Driver als exclusieve L4-autonomieoplossing uit. Samen zullen we de Waymo Driver in de hele FC-range introduceren.

FCA werd Waymo’s eerste OEM-partner in 2016. Sindsdien hebben de twee bedrijven gewerkt om de Waymo Driver nauw te integreren in FCA-voertuigen, en hebben zelf rijdende geschiedenis in de beproefde, capabele, L4-ready Chrysler Pacifica Hybrid minivan.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.