Nieuws

Als eerste telematicabedrijf start FleetGO met de uitrol van 4G GPS Modules. Met deze investering in 4G-technologie loopt FleetGO vooruit op 2025 wanneer het 2G netwerk verdwijnt. Door nu al deze stap te nemen versterkt FleetGO niet alleen haar toekomstbestendigheid en service, maar geeft ze vooral haar klanten voldoende tijd om over te stappen.

Veel technologieën maken op dit moment nog gebruik van het 2G netwerk, zo ook de modules van FleetGO. Binnen de EU zijn de telecomproviders inmiddels begonnen met het afbouwen van het 2G-netwerk, hierdoor is het overstappen naar een betere technologie zoals 4G onvermijdelijk. 

FleetGO geeft aan bewust te hebben gekozen voor het 4G netwerk en niet het 5G netwerk; “5G is voornamelijk bedoeld om enorme hoeveelheden data door te sturen naar mobiele devices. De FleetGO systemen zijn in vergelijking tot een mobiele telefoon extreem zuinig qua energie- en dataverbruik en wij hebben een beperkte bandbreedte nodig voor onze zogenaamde IoT-oplossing”, aldus Jos Pijnaker, Sales Manager van FleetGO.

Klanten van FleetGO hebben voldoende tijd om het nieuwe 4G systeem te implementeren. De verwachting is dat het 2G netwerk eind april 2025 is afgebouwd. FleetGO start eerst met de uitrol van 4G modules voor lichte voertuigen. Later dit jaar zal ook de nieuwe 4G Cubiq gelanceerd worden die speciaal is ontwikkeld voor zware voertuigen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.