Nieuws

Ford bouwt accu-assemblagelijn in Turkije

Ford Otosan gaat in het Turkse Kocaeli de Ford E-Transit bouwen, maar bereidt momenteel ook een accu-assemblagelijn voor.

Haydar Yenigün, CEO van Ford Otosan: “We gaan nu een stap verder met de productie van elektrische voertuigen en investeringen in onze Kocaeli-fabrieken met een ‘Battery Assembly Plant’. Als pionier van de Turkse automobielindustrie wordt Ford Otosan de eerste en enige geïntegreerde fabrikant van elektrische voertuigen in Turkije.” In 2022 moet de accufaciliteit operationeel zijn. “Met deze belangrijke investering gaan we verder dan de assemblage en ontwikkelen we hardware- en softwaretests met behulp van onze eigen technische mogelijkheden. Daarom zal deze investering een aanwinst zijn voor zowel Ford Otosan als voor Turkije. Ik ben ervan overtuigd dat de productie van elektrische voertuigen, met inbegrip van hun accu’s, zeer positief zal bijdragen aan de nationale economie in een breed ecosysteem en aan de concurrentiekracht van onze industrie en lokale leveranciers wereldwijd”, aldus Yenigün.

De accu’s zullen bij Ford Otosan strenge veiligheidstests ondergaan, waaronder water- en luchtdichtheidstests in de testlaboratoria die door Ford Otosan worden gebouwd. Tijdens de tests zal het batterijpakket worden gecontroleerd op laadniveau, de warmte van het pakket en de cellen en de software. De nieuwe technologie voor het lassen met koude metaaloverdracht zorgt voor 100 procent water- en luchtdichtheid van de accu’s. Het proceshulpsysteem dat zal worden ondersteund met ‘Light Guide System’-projectie en 3D-sensoren zal het mogelijk maken om het batterijpakket in alle montagestappen te controleren. Naast het assistentiesysteem zullen beeldverwerkingscamera’s die op de collaboratieve robots worden ingezet, mogelijke productiestoringen voorkomen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.