Nieuws

VIDEO – Ford brengt licht in donkere dagen

Je zal maar buiten moeten werken met deze dagen. Koud is het niet echt, snel donker wel. Er is op de kortste dag van het jaar, 21 december, bijna negen uur minder daglicht dan op de langste dag. Ford komt met een handige oplossing voor de ‘buitenwerkers’ met de nieuwe Transit.

Zeker hen die namelijk een klusje bij hun bestelauto moeten uitvoeren in de vroege ochtend of late middag kunnen alle mogelijke licht gebruiken. Ford biedt daarom op de nieuwe Transit van een downlighter. Deze sterke LED-verlichting is gehuisvest aan de achterkant van het dak van de nieuwe Transit en wordt geactiveerd met behulp van een schakelaar die handig in de achterdeur is geplaatst. De verlichting schakelt automatisch uit als de batterij bijna leeg is en gaat automatisch uit als de bestuurder wegrijdt zonder hem uit te zetten.

“Onze nieuwe Transit is ontworpen om de productiviteit van bedrijven te maximaliseren en we hebben goed geluisterd naar de feedback van gebruikers over de manieren waarop we hun leven gemakkelijker kunnen maken. De nieuwe lamp is een voorbeeld van een eenvoudig idee dat hardwerkende bedrijven helpt om de klus voor hun klanten te klaren”, aldus Michael McDonagh, Transit global chief program engineer, Ford of Europe.

Voor veel bedrijven vallen korte winterdagen samen met de toegenomen vraag naar diensten. Noodoproepen voor loodgieters en verwarmingsmedewerkers geven traditioneel een piek in de winter, omdat huishoudens worden getroffen door uitval van verwarmingssystemen of barstende leidingen veroorzaakt door bevriezingsomstandigheden

Naast de nieuwe LED-downlighter van de Transit is een achteruitrijcamera geplaatst die het zicht verbetert tijdens het achteruitrijden. Verdere nieuwe Transit-technologieën die zijn ontworpen om het leven minder stressvol te maken tijdens het manoeuvreren en parkeren zijn onder andere een breedbeeldcamera, parkeerhulp, actieve parkassistent met Park-Out Assist en Cross Traffic Alert.

De nieuwe Transit Van is vanaf midden volgend jaar verkrijgbaar in Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.