Nieuws

Ford Guard Mode: realtime alarmsysteem

Ford komt met Guard Mode: een beveiligingssysteem dat bedrijfswagens realtime bewaakt en chauffeurs – maar bijvoorbeeld ook eigenaren en wagenparkbeheerders – via hun smartphone waarschuwt voor mogelijke inbraken. Ook een aanhanger kan worden beveiligd.

In heel Europa nemen inbraken in bedrijfswagens toe. In Groot-Brittannië bijvoorbeeld waar elke 23 minuten een bedrijfswagen wordt opengebroken. Verzekeringsclaims voor de diefstal van gereedschappen zijn in 2019 met meer dan vijftig procent gestegen. Dit kostte het Britse bedrijfsleven 290 miljoen euro per jaar of 12.746 euro gemiddeld per bedrijfswagen. Ook in Nederland nam het aantal inbraken en diefstallen van bedrijfswagens explosief toe. In de eerste helft van 2020 steeg deze vorm van criminaliteit met zo’n dertig procent ten opzichte van 2019 volgens de cijfers van het LIV.

Guard Mode maakt deel uit van de FordPass Pro app en is de eerste functie die geactiveerd wordt met een Over-The-Air (OTA) software-update. De Guard Mode wordt geleidelijk uitgerold over het hele bedrijfswagenaanbod van Ford2. Met de FordPass Pro app kunnen maximaal vijf bedrijfswagens worden beheerd.

Zodra Guard Mode geactiveerd is – bijvoorbeeld buiten kantoortijden of in het weekend – detecteren verschillende sensoren wanneer iemand in het voertuig stapt, de motorkap of laadruimte opent of de motor start. Vervolgens krijgt de eigenaar van de gekoppelde smartphone – met behulp van de FordPass Connect modem van het voertuig – een pushmelding.

De eigenaar van de smartphone krijgt ook een waarschuwing als de bedrijfswagen ontgrendeld of gestart wordt met een contactsleutel, iets wat een conventioneel voertuigalarm niet doet. Dit biedt extra zekerheid als de contactsleutel is ontvreemd of nagemaakt.

Guard Mode geeft in de FordPass Pro app aan op welke tijdstippen de bedrijfswagen ontgrendeld is, de reden voor het alarm, wanneer de handelingen die het alarm activeerden plaatsvonden en de laatst bekende locatie van het voertuig.

Binnenkort kunnen gebruikers van de FordPass Pro app plannen wanneer de Guard Mode in werking moet treden. Ford blijft samenwerken met eigenaars en partners om extra functies te ontwikkelen die gemoedsrust brengen voor degenen die voor hun werk op hun bedrijfswagen – en de inhoud ervan – vertrouwen.

Guard Mode is een nieuwe alarmfunctie van de FordPass Pro app. Een al langer bestaande alarmfunctie is Trailer Theft Alert. Die geeft een waarschuwing wanneer een aangekoppelde aanhanger wordt losgekoppeld terwijl het voertuig zelf vergrendeld is.

Ford levert deze nieuwe functies en verbeteringen voor zijn bedrijfswagens zonder dat deze hiervoor naar de dealer hoeven. Dit verhoogt de productiviteit van de bedrijfswagen. Ook wordt hierdoor stilstand door een bezoek aan de dealer tot een minimum beperkt. Guard Mode is een primeur voor bedrijfswagens en wordt de eerste functie met OTA software-updates.

De OTA software-updates maken deel uit van FordPass Connect, dat standaard is in nagenoeg alle bedrijfswagens van Ford. Het abonnement op alle services van FordPass Connect – waaronder een breed scala aan productiviteits- en gemaksfuncties op afstand via de FordPass Pro app, inclusief Guard Mode – is gratis voor Europese klanten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.