Nieuws

Ford Motor Company kondigt een investering van 1,05 miljard dollar (15,8 miljard rand) aan voor de Zuid-Afrikaanse productieactiviteiten. Dit is de grootste investering in de 97-jarige geschiedenis van Ford in Zuid-Afrika. De productiecapaciteit van Ford wordt opgevoerd en er worden nieuwe banen gecreëerd. Het is een van de grootste investeringen ooit in de Zuid-Afrikaanse automobielindustrie.

De Silverton assemblagefabriek wordt met nieuwe technologieën en systemen gemoderniseerd voor de productie van de gloednieuwe Ranger pick-up vanaf 2022. Dat is een interessant voertuig, want hij zal ook op de markt komen als Volkswagen Amarok.

De Ranger, die voor de Europese markt in Zuid-Afrika wordt geproduceerd, draagt aanzienlijk bij aan het succes van Ford Bedrijfswagens in Europa. De bekroonde Ranger was Europa’s best verkochte pick-up in 2020 met een segmentaandeel van meer dan 34 procent in Europa en bijna twintig procent in Nederland.

Ford zal 1.200 extra medewerkers inhuren om de uitgebreide productie te ondersteunen, waardoor het aantal werknemers in Zuid-Afrika op 5.500 komt. De investering zal ook ongeveer 10.000 nieuwe banen opleveren in lokale toeleveringsnetwerk van Ford.

Silverton wordt een van de eerste Ford-fabrieken ter wereld die de ‘Island Mode’-status bereikt; tegen 2024 zal de fabriek volledig CO2-neutraal en zelfvoorzienend zijn in energie. Jaarlijks kunnen er in het nieuwe Silverton 200.000 voertuigen per jaar worden gebouwd.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.